Home Alcoià ATEVAL ingressa en un projecte europeu per a ajudar a les pimes...

ATEVAL ingressa en un projecte europeu per a ajudar a les pimes tèxtils a internacionalitzar-se i exportar els seus productes

343
0
SHARE

L’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) s’ha sumat a un nou projecte estratègic que té com a objectiu el suport a la internacionalització de les pimes de el sector. ADMANTEX2i -Advanced Manufacturing and Advanced Textile Materials going international to strengthen resilience and to Empower industrial recovery-, està coordinat pel clúster tèxtil de Catalunya, AEI TÈXTILS, i compta amb el finançament de el programa COSME de la Comissió Europea dins de la convocatòria Clúster Go International.

La primera reunió es va celebrar virtualment el 20 de maig passat de 2021 per a un projecte que té prevista una durada de 3 anys. L’objectiu principal d’ADMANTEX2i és liderar la cooperació internacional de clústers en fabricació avançada i materials tèxtils avançats com habilitador de productes funcionals sostenibles globalment competitius en una àmplia gamma d’aplicacions d’alta gamma.

La visió de cooperació estratègica del projecte és que la digitalització és un habilitador clau perquè els dos sectors impulsen solucions empresarials d’economia circular per enfortir la resiliència i impulsar el creixement de la recuperació i les oportunitats econòmiques de les pimes europees.

A més d’ATEVAL i AEI TÈXTILS com a socis espanyols, el partenariat ADMANTEX2i integra quatre clústers com The Portuguese Textile Clúster (CITEVE) i PRODUCTECH a Portugal, EMC2 a França, i AFIL a Itàlia. Dins el programa d’ADMANTEX2i s’organitzaran tres missions empresarials als Estats Units, Àsia i el Canadà o Austràlia. Durant el primer any del projecte, els sis clústers treballaran amb les seves empreses associades per acotar els detalls del mercat i el calendari per augmentar l’èxit i l’impacte per a les empreses.

ADMANTEX2i proporcionarà un conjunt de paquets de suport integral a les pimes associades als clústers que participen en les missions internacionals, incloent coaching, desenvolupament de l’agenda, suport financer per als viatges i assistència tècnica per a capitalitzar els esforços d’internacionalització. Amb tot, ADMANTEX2i és un projecte que preveu reforçar la promoció de la col·laboració intersectorial amb la fabricació avançada i la digitalització del sector tèxtil.