Home Castalla Augment de públic i cap incident en el primer tancament de bous...

Augment de públic i cap incident en el primer tancament de bous de les Festes de Vaca a Castalla

0
SHARE

La ciutat de Castalla ha clausurat aquest passat diumenge una nova edició de les seues festes més tradicionals. Es tracta de les conegudes com a Festes de Vaca, que porten celebrant-se a la capital de la Foia des de fa vora 4 segles. Entre les jornades de dijous i diumenge s’han produït fins a 12 soltes i tancaments de vaques i bous tot i que no ha sigut fins aquest diumenge 18 quan ha tingut lloc el primer tancament de bous de la història d’aquesta festa a Castalla.

Ha sigut de bon matí quan desenes de corredors s’han concentrat al carrer Joan XXIII, alguns d’ells vestits al més pur estil santfermins de Pamplona. La participació ha registrat un notable augment gràcies a l’arribada a Castalla de moltes persones vingudes de diferents localitats alacantines per a veure el tancament. Tot i que hiha hagut tancaments d’aquestes característiques durant les Festes de Vaca, no ha sigut fins el darrer dia quant han estat protagonitzats per bous i no per vaques.

El recorregut ha travessat l’Avinguda de la Constitució i el carrer Ferreries sense que s’hagen registrat incidents destacables. El que sí s’ha registrat és un augment del públic en les soltes de vaques que han tingut lloc al llarg de tot el diumenge. Un fet que l’organització atribueix al fet de que moltes persones han acudit a passar el dia a Castalla animats pel tancament de bous. Precisament l’augment de visitants ha sigut també molt positiu per a les vendes dels establiments hostalers i el comerç.

Des de l’Ajuntament i la Comissió de Vaca ja han anunciat que continuaran introduïnt millores per a la celebració més popular de quantes es duen a terme a Castalla cara al 2020.