Home Alcoi El govern alcoià portarà al plenari de febrer la modificació del PGOU...

El govern alcoià portarà al plenari de febrer la modificació del PGOU de la Colònia Aviació

651
0
SHARE

Al 2016, Ajuntament d’Alcoi i Ministeri de Defensa acordaven la cessió de la Colònia Aviació a la ciutat dels ponts per a adherir-la al barri de Santa Rosa. Fins ara, aquest pseudo barri on vivien els militars de la Base Aitana era un petit reducte militar enclavat al casc urbà de la capital de l’Alcoià. La cessió de la seua superfície, d’uns 60.000 m2, permetrà la creació de nous equipaments per a la zona de Santa Rosa.

No obstant, per a dur a normalitzar la situació de la colònia és necessari modificar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a aquest terreny. Dins la seua superfície es reserven 7.500 m2 per a crear equipaments municipals que beneficien al barri. Un procés participatiu és el que ha de determinar-los, tot i que pareix que els usos aniran destinats cap a la cultura i l’esport.

La modifació del PGOU per a la Colònia Aviació arribarà, segons té previst el govern municipal, al proper plenari del mes de febrer. Tot després de que diferents departaments municipals alcoians hagen donat el seu vist i plau a les modificacions que podrien derivar-se del PGOU. Per a dur endavant la modificació, el govern que encapçala Toni Francés haurà de recaptar el suport d’al menys una de les formacions de l’oposició.

Passe el que passe al plenari on es debatrà aquest tema, el Ministeri de Defensa invertirà al voltant de mig milió d’euros per a escometre obres a la Colònia Aviació. La prioritat dels treballs és connectar el clavegueram del barri a la xarxa general de la ciutat. Posteriorment, Defensa preveu cedir habitatges i subhastar els solars que queden dins la colònia una vegada modificat el PGOU.