Home Alcoià Barceló obri la porta a poder celebrar alguns dels actes dels Moros...

Barceló obri la porta a poder celebrar alguns dels actes dels Moros i Cristians després d’estiu i en funció del nivell d’immunitat

861
0
SHARE

La crisi sanitària del coronavirus ha forçat la suspensió de tots els actes que suposen concentracions de persones per a reduir el risc de contagi des de març del 2020. Una decisió presa sota criteris sanitaris que ha afectat a les principals manifestacions culturals i festives de tota Espanya. A l’interior de la província d’Alacant no s’han pogut celebrar els principals festejos, centrats en els Moros i Cristians, ni en 2020 ni, pel moment, en 2021.

No obstant, aquesta situació podria variar en els proper mesos en funció de com evolucione la situació pandèmica i del grau d’immunitat al que arribe la societat valenciana. De fet, Sanitat Universal ja va anunciar que la suspensió de les Festes a tota la regió afectava, en principi, a la primera meitat d’any. Però la pròpia consellera Ana Barceló ha obert la porta a que després d’estiu es puguen dur a terme tant les Falles a la província de València com els Moros i Cristians a la d’Alacant.

Aquesta possibilitat estarà subjecta -al menys en primera instància- a limitacions a la concentració de persones. També és més que probable que els actes que es puguen celebrar dins dels festejos no siguen ni tots els que composen l’agenda festera, ni tampoc amb una participació massiva. Tot açò es debatrà la propera setmana en la reunió que tenen prevista tant la Conselleria de Sanitat Universal com la Unió Nacional d’Ens Festers (UNDEF).

Sanitat Universal, de fet, ja compta amb una proposta de la UNDEF per a celebrar Moros i Cristians que no hagen sigut suspesos enguany, que s’està avaluant. Pel moment, a la muntanya alacantina no han sigut suspeses definitivament les Festes ni a Alcoi -que aspira encara a poder celebrar-les enguany- ni a Castalla -que les té previstes en les seues dates habituals a inicis de setembre-.