Home Biar Ibi, Castalla, Onil i Biar crearan un ens per a consolidar la...

Ibi, Castalla, Onil i Biar crearan un ens per a consolidar la Vall del Joguet com a producte turístic estrela de l’interior alacantí

0
SHARE

El turisme s’ha convertit en la darrera dècada en un dels sectors amb major creixement econòmic a les localitats que composen la zona interior de la província d’Alacant. Sota el paraigües que ofereix el Patronat de Turisme Costa Blanca, les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla porten anys ampliant la seua oferta turística. Aquesta es fonamenta en el patrimoni, la Cultura, la gastronomia i la natura,, atractius als que en els propers mesos s’en sumarà altre.

Es tracta del joguet, hagut compte de que a la Foia de Castalla -també coneguda com a Vall del Joguet, que inclou a Biar- es concentra quasi la meitat de la produccío joguetera nacional. Un fet que ha portat als ajuntaments de la zona a buscar la forma de crear sinèrgies per a fer d’aquest producte el canalitzados de la seua oferta turística. És la base del projecte que barallen els ajuntaments d’Ibi, Castalla, Onil i Biar, immersos en el procés de creació d’una espècie de consorci que gestione tota l’oferta turística de la zona.

El producte turístic ‘Vall del Joguet’ busca incloure totes les infraestructures turístiques de les localitats de la zona, a banda dels allotjaments, comerç i hostaleria o els propis fabricants de joguets. Per a crear-ho, una vegada configurada l’associació, es presentarà un projecte que tractarà d’aconseguir finançament comunitari per a fer de l’interior alacantí un potent atractiu que consolide el turisme con un important sector econòmic a la zona.

La idea de les poblacions de la Vall del Joguet passa per canviar el model turístic actual -centrat en les visites d’un dia i sense massa consum dels visitants a les poblacions-, per altre en el que els turistes puguen, inclús, passar les seues vacances completes visitant aquestes poblacions.