Inici Destacats Bones expectatives per als jogueters després del creixement sostingut de vendes al...

Bones expectatives per als jogueters després del creixement sostingut de vendes al llarg de l’any

164
0
COMPARTIR

Els jogueters de la Foia de Castalla enfilen la major època de vendes del sector al llarg de l’any amb el Nadal. El creixement del 2% en les vendes al llarg de 2019 situa les previsions de creixement en torn al 8% en els més optimista dels escenaris. Tot a un sector que lluita per desestacionalitzar les seues vendes apel·lant al joc com a dret de la infància. Aquest fet suposaria, a priori, millors condicions per als treballadors.

Els joguets són un dels regals estrela del Nadal per a les famílies que tenen xiquets com a membres. El joc, a més d’un dret, és considerat com a fonamental per al correcte desenvolupament dels xiquets. Són molts i molt variats els bens que aporta als menuts el joc, tant d’interior com d’exterior. Per això, el Pare Noel i els Reis Mags de l’Orient venen sempre carregats de joguets per als més joves. Aquest és un dels fets que provoca que el sector jogueter concentre bona part de les seues vendes anuals durant el Nadal.

Quasi la meitat del volum de negoci que generen les empreses jogueteres espanyoles es concentra entre el mes de desembre i la primera setmana del de gener. Una bona part d’elles a nivell nacional, vora el 40%, s’ubiquen a la Foia de Castalla. Enguany, les mercantils jogueteres han experimentat una dades que fan ser optimista al sector cara al Nadal. Al llarg de l’any han detectat un creixement del 2% acumulat, cosa que fa pensar en bones dades cara al gros de la temporada. Les estimacions barallen en torn al 8% de creixement en el millor dels casos.

Les dades de 2019 apunten, fins setembre, una recuperació de les vendes al llarg de tot l’any. A un sector caracteritzat per l’elevada temporalitat de la seua producció, aquest fet suposa una senyal ben positiva. Desestacionalitzar al comercialització dels joguets és un dels objectius del col·lectiu per a poder millorar l’estabilitat dels treballadors i augmentar guanys per als empresaris. El que es manté inalterable és la capacitat exportadora dels jogueters de la Foia, hagut compte de que el mercat nacional suposa poc més del 2% de les vendes mundials de joguets.

A hores d’ara, les fàbriques de joguets de l’interior alacantí ja compten amb la immensa majoria de les comandes per al Nadal entregades en comerços i grans superfícies. El sector es prepara ara per a mostrar les seues novetats en les fires més importants del joguet arreu del món. Totes dos tenen lloc a Hong Kong i Nuremberg, respectivament, al llarg del mes de gener.