Home Alcoià Caixa Ontinyent continua impulsant l’educació financera amb un conveni d’activitats desenvolupades a...

Caixa Ontinyent continua impulsant l’educació financera amb un conveni d’activitats desenvolupades a través de la seua fundació

0
SHARE
José Pla, President de Caixa Ontinyent, i Carlos Ocaña, Director general de FUNCAS.
José Pla, President de Caixa Ontinyent, i Carlos Ocaña, Director general de FUNCAS.

Obra Social de Caixa Ontinyent i Funcas, Fundació de bancs i caixes d’estalvi, han realitzat un conveni per impulsar accions d’educació financera que es desenvoluparan a través de la Fundació Caixa Ontinyent, especialment entre els més grans.

Caixa Ontinyent assegura que “aquesta iniciativa impulsarà activitats formatives i de difusió entre aquest sector de la població, per tal de fer-los més fàcil la gestió de la seua economia diària”. El conveni ha estat signat per José Pla, President de Caixa Ontinyent, i Carlos Ocaña, Director general de FUNCAS.

Obra Social de Caixa Ontinyent ha promogut, a través de la seua Fundació, accions molt diverses per a tota mena de públic des que va néixer el programa en 2016. Entre aquests s’han impulsat programes de formació a eines d’accés a comptes, d’utilització de mitjans de pagament i digitals, i de prevenció de fraus, entre altres.

Accions per a tots els públics

A més, el programa compta amb una App interactiva nomenada ‘Els contes de Dino’ on els més petits poden llegir, escoltar i jugar amb els cinc contes de la sèrie d’educació financera editats des de l’Obra Social Caixa Ontinyent realitzats en un concurs escolar sobre coneixements financers entre joves alumnes de 4t d’ESO.

També s’ha creat una nova web amb informació com activitats, notícies, material educatiu i vídeos on s’està realitzant formació en línia per al professorat a través dels CEFIRE de Xàtiva i Xest i s’han realitzat tallers per a centres educatius amb temàtiques diverses com a mitjans de pagament, mètodes de finançament, sistema financer espanyol, emprenedoria o millorar la ciberseguretat.

Des que el curs es va posar en funcionament ha sigut utilitzat per 80.050 persones: 59.835 a través de la web i xarxes socials, 3.570 a cursos, tallers i conferències presencials i 16.645 a l’app interactiva. El president de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat que l’educació financera és cada vegada més necessària, tant per als joves com per als més grans”.