Home Castalla Càmeres de seguretat i més policies locals per a lluitar contra els...

Càmeres de seguretat i més policies locals per a lluitar contra els robatoris en llars de Castalla

1017
0
SHARE

El Nadal ha suposat una època delictiva a la urbanització Castalla Internacional, a la capital de la Foia. La proliferació de robatoris en llars ha creat un clima d’alarma que ha provocat la convocatòria de la Junta Local de Seguretat amb presència dels cossos de seguretat. Es tracta així de donar resposta a delictes en una zona infravigilada, cosa que es farà amb contractacions de més policies locals i amb la instal·lació de càmeres de seguretat amb lectura de matrícules.

Les Festes de Nadal suposen una temporada en la que moltes persones no passen massa temps en casa. Una situació que els amics d’allò aliè esperen amb impaciència per a poder perpetrar delictes com els robatoris. La situació s’agreuja més encara si la ubicació d’una determinada llar està llarg del casc urbà de la localitat a la que pertany. Un fet que redueix sensiblement la sensació de seguretat, en veure’s reduïda la quantitat d’efectius i mètodes de control de la seguretat. Per això, durant èpoques com el Nadal sòl augmentar la xifra de robatoris.

Una prova d’això ha tingut lloc a Castalla, on tot i no haver-se superat els índex de delictes respecte a altres temporades, s’ha produït al menys 7 robatoris en llars allunyades de la ciutat. Ha sigut a la urbanització Castalla Internacional, on diverses llars han patit sostraccions que han creat un clima d’alarma inexistent a la zona fins la data. Els veïns han posat el crit en el cel fins el punt de que l’Ajuntament ha hagut de convocar a tots els cossos de seguretat operatius a la província a una junta de seguretat. Es busca augmentar la seguretat per a acabar amb els robatoris.

Policia Local de Castalla, Policia Nacional i Guàrdia Civil han estat presents en una reunió en la que s’han traslladat també avanços en la investigació. Els efectius de seguretat segueixen la pista a persones i vehicles identificats per a determinar si tenen relació amb els robatoris. D’altra banda, l’Ajuntament ha plantejat dos mesures per a incrementar el nivell de seguretat a la capital de la Foia. La primera passa per contractar 3 nous agents de Policia Local amb els que intensificar les patrulles a la urbanització. La segona suposa la instal·lació de càmeres de seguretat amb lectura de matrícules per a detectar moviments sospitosos, cosa que es durà a terme en els propers mesos.

La situació que es dona a la urbanització Castalla Internacional ja ha tingut altres casos similars, per exemple a la urbanització de Terol, a Tibi.