Home Alcoià La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat aprova el pressupost per a 2020 que ascendeix...

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat aprova el pressupost per a 2020 que ascendeix a 870.000 €

813
0
SHARE

La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat ha aprovat el seu pressupost per a 2020, el més gran dels seus 8 anys d’història. Ascendeix a 870.000 euros i inclou, per primera vegada, partides destinades específicament a igualtat o a l’alberg mancomunat de Muro. El creixement pressupostari respecte a 2019 ascendeix al 14%, gràcies a la incorporació de noves localitats a l’ens, que ja està integrat per un total de 16.

L’any 2019 ha sigut molt positiu per a la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat. Després d’alguns exercicis en els que pareixia que l’ens, lluny de créixer, podia inclús desaparèixer, ara compta amb més membres que mai des de la seua fundació al 2012. La darrera incorporació de Benasau, al Comtat, ha fet ascendir a 16 el nombre de membres d’un ens que busca aportar més serveis a cadascuna de les localitats que l’integren. La MAC ha celebrat aquest dilluns 13 de gener el seu primer plenari de l’any, en el que han pres possessió els representats de Benasau.

Però el plenari, celebrat a l’Ajuntament d’Alcoi, també ha comptat en el seu ordre del dia amb un punt de capital importància per al seu funcionament. Es tracta de l’aprovació del pressupost per al present exercici, que ha rebut el suport de 13 de les 16 poblacions mancomunades i l’abstenció de les 3 restants. El document aglutina unes partides pressupostàries que ascendeixen a quasi 870.000 euros, la major suma de la història de l’ens. Aquestes dades suposen un creixement del 14% en el pressupost operatiu de la MAC respecte a l’exercici de 2019.

Amb els comptes de 2020 ja aprovats, l’ens supramunicipal de l’interior alacantí pot posar a funcionar les seues línies d’actuació per a enguany. La major part del pressupost, 250.000 euros, va destinada a ampliar el Servei de Transport Universitari (STU), que està registrant creixements en la xifra de persones que l’utilitzen. El segon dels eixos d’actuació de l’ens és la promoció econòmica, apartat que comptarà amb 55.000 euros de pressupost per a posar en marxa iniciatives i serveis que ajuden a les empreses de la zona a créixer. A més, la MAC augmentarà el seu personal enguany amb la contractació d’un Agent de Desenvolupament Local. La seua tasca, a banda d’assessorar a les poblacions mancomunades, serà també col·laborar en el procés per a enllestir el polígon mancomunat a Muro. Aquest és el gran projecte de l’ens supramunicipal de l’Alcoià-Comtat.

Altre dels grans objectius de la MAC és dinamitzar turísticament les localitats que la composen. Per això, el pressupost de 2020 contempla una partida de 17.000 destinats a tal efecte. Enguany, a més, serà el primer en que la MAC compte amb pressupost per a àrees com Igualtat o per a l’alberg mancomunat d’animals que es preveu que funcione en breu.