Home Alcoi Candidats de Compromís a les generals recapten a la muntanya les manques...

Candidats de Compromís a les generals recapten a la muntanya les manques que a exigir a Madrid

485
0
SHARE

La precampanya electoral per al 10N ha portat hui a l’interior alacantí a representants de la candidatura de Compromís a la província d’Alacant. El seu número 1, Ignasi Candela, ha visitat diferents poblacions fer a recaptar les seues manques. A nivell comarcal, la formació valencianista aspira a poder fer realitat la millora dels accessos a l’hospital i a intercomunicar les ciutats d’Alcoi i Villena amb tren. Cosa que faran en funció dels resultats que depare la seua aliança amb la formació d’Íñigo Errejón: Más País.

La segona convocatòria electoral nacional d’enguany tindrà lloc el proper 10 de novembre. Llavors, la ciutadania està convocada a elegir als seus representants polítics, en qui recaurà el pes de formar govern, a bon, segur, després d’una intensa negociació. En plena precampanya, representants polítics de tot signe comencen a multiplicar les seues visites per cada indret del país. Aquest dimarts han passat per l’interior alacantí representants de la candidatura de Compromís, que han dut a terme visites per diferents localitats i amb diferents col·lectius econòmics i socials.

L’objectiu d’aquest tipus d’iniciatives és, a banda de donar visibilitat a la candidatura, recaptar el sentir de la societat respecte a les manques que detecten. Un fet que a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es materialitza en la manca d’algunes infraestructures considerades bàsiques, tant a nivell social com econòmic. Durant els encontres mantinguts per la delegació valencianista, encapçalada pel seu número per Alacant, Ignasi Candela, destaquen aquelles que tenen a veure amb l’accés a l’hospital o la connexió ferroviària Alcoi-Villena.

La formació valencianista, després de concórrer als comicis de 2018 en coalició amb Podem, i a les del 28 d’abril de 2019 en solitari, es presenta al 10N amb una nova formació. Es tracta de Más País, el partit que encapçala Íñigo Errejón, amb qui els integrants de Compromís esperen poder dur a terme un acord de govern progressista a Madrid. La idea de la formació és poder obtenir representativitat suficient per a desbloquejar les negociacions que haurien d’acabar amb la conformació d’un govern que els valencianistes volen a la valenciana.

Un dels arguments que Compromís vol mantenir ben present a Madrid és l’infra finançament que pateix la Comunitat Valenciana, en el que continuarà incidint després del 10N.