Home Alcoi El PP exigeix a l’Ajuntament d’Alcoi que execute el Pla Edificant i...

El PP exigeix a l’Ajuntament d’Alcoi que execute el Pla Edificant i denúncia que només s’ha invertit 1 dels 13,5M€ previstos

108
0
SHARE
Un dels centres educatius alcoians que encara té pendents d'executar els treballs del Pla Edificant, segons el PP d'Alcoi.

El curs escolar 2021/2022 ha finalitzat en blanc quant a execució de projectes del Pla Edificant, segpon assegura el PP d’Alcoi en un comunicat de premsa. El Partit Popular critica la paràlisi de la inversió en la millora dels centres educatius de la ciutat i mostra “preocupació per la paràlisi dels grans projectes del pla: els instituts Andreu Sempere, Cotes Baixes i Pare Vitòria”.

Dels 13,5 milions d’inversió anunciats el 2017 per l’Alcalde, Toni Francés, només se n’ha aprofitat un, “la qual cosa representa el 7,4% en cinc anys”. La regidora del PP Amalia Payá exigeix ​​al Govern local, que prioritze l’execució del pla, anunciat el 2017. Al seu judici, fins avui la gestió per part del PSOE ha estat “un complet desastre, que a penes ha permés executar una mínima part dels projectes previstos”.

En cinc anys el PSOE, afirmen els conservadors, “només ha estat capaç d’aprofitar un milió d’euros per realitzar millores als col·legis Miguel Hernández, Horta Major, Sant Vicent i el Romeral, així com a l’Escola Oficial d’Idiomes. L’import màxim daquestes intervencions ha estat de 300.000 euros. Els grans projectes del pla continuen estancats”, continua Payà.

En el cas de l’institut Andreu Sempere, el projecte està pendent de revisió perquè l’original no satisfeia les reivindicacions de la comunitat educativa i, a més, va quedar desert en un primer concurs. En el cas de les obres de Cotes Baixes i Pare Vitòria, que entre tots dos sumen una inversió de 7,9 milions d’euros, ni tan sols han començat els tràmits per redactar els projectes. La situació és idèntica que el curs passat, segons els comunicat dels populars.

Valoració dels populars

“El PSOE d’Alcoi ha convertit en un caos un programa d’inversió en centres educatius que havia de servir per rematar el mapa escolar de la ciutat”, ha assenyala Payà. L’edil contrasta “la nefasta gestió dels socialistes amb les importants obres que es van realitzar durant l’etapa del PP: es van construir els col·legis Horta Major i Miquel Hernández, l’Escola d’Art i Superior de Disseny, el col·legi d’educació especial Tomàs Llàcer, es va crear l’Escola Oficial d’Idiomes i es va ampliar l’institut Cotes Baixes.

Payá també critica el PSOE d’Alcoi per tardar dos anys a resoldre els problemes de les obres del Pla Edificant al col·legi Tomás Llácer. El 2019 els treballs es van paralitzar per problemes amb la constructora. La regidora conservadora confia que per fi les obres comencen d’ací a poc temps, una vegada acabat el curs.

Per a l’edil del PP, el balance de cinc anys del pla Edificant deixa “una sensació de burla del PSOE cap als centres educatius, que fa anys que exigeixen millores: tot són promeses i anuncis, però és incapaç d’avançar en l’execució de projectes que són clau per oferir una educació pública de la màxima qualitat”.