Home Castalla Castalla i Creu Roja signen un conveni per a millorar l’atenció a...

Castalla i Creu Roja signen un conveni per a millorar l’atenció a persones en risc d’exclusió social

693
0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla ha signat un conveni de col·laboració anual amb Creu Roja per un valor total de 34.564,04 euros. L’acorda és s’ha formalitzat aquest passat divendres 5 de març i preveu que siguen les Regidories de Benestar Social i Medi Ambient els que treballen junt amb la institució humanitària per a executar diferents projectes i campanyes.

Segons ha declarat l’Alcalde de la localitat, Antonio Bernabeu, “per al Consistori és fonamental estretir els llaços i treballar de la mà d’organitzacions com Creu Roja, ha que permès a l’administració arribar a tota la societat”. En primer lloc, l’àrea de Serveis Socials te previst actuar en tres àmbits diferents amb una partida total de 17.907,32 euros.

Per un costat, aquest departament treballarà en un programa d’atenció a famílies d’extrema vulnerabilidad. Per altre costat, és dura a terme l’acompanyament a infància i joves en risc d’exclusió social. En tercer lloc, s’actuarà en l’atenció a persones majors. La Regidora de Serveis Socials, Maite Gimeno, ha declarat que “gràcies a l’conveni comptarem amb personal Tècnic Especialitzat, material para los Diferents tallers, activitats i formacions programades i ajudes per a les persones que ho necessiten”.

A més, Gimeno ha recordat que “l’atenció a Serveis Socials és fonamental per a aconseguir que ningú del nostre poble és quede enrere a causa de la crisi econòmica, sanitària i social del coronavirus”. Per la seua banda, les accions de Medi Ambient incidiran bàsicament en dos aspectes: la prevenció, sensibilització i recuperació de l’entorn natural, i les  campanyes de sensibilització generalistes, dirigides a tota la població. Per a aquestes actuacions, l’Ajuntament compta amb 16.656,72 euros.

La responsable d’aquesta regidoria, Asun Vera, ha afirmat que “el nostre objectiu principal és millorar la conscienciació ciutadana respecte del Medi Ambient, i per a això hem programat actuacions molt variades al llarg de l’any”. Així mateix, aquest departament ha incorporat a un nou tècnic de Medi Ambient, amb l’objectiu que aquesta persona ajude amb el calendari i el treball de l’àrea verda.

D’aquesta manera, gràcies al conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament i Creu Roja, l’administració ha reforçat la seua implicació a Medi Ambient i Serveis Socials. Aquestes dues àrees han guanyat en importància des de la irrupció de la Covid19 i, encara que ja és tenint en consideracions, s’han convertit en primordials. Amb tot, és tracta d’una inversió, afirmen, que millorarà la calidad de vida de la ciutadania de Castalla.