Home Alcoi Educació aprova el canvi dels festius locals d’Alcoi del 23 i 27...

Educació aprova el canvi dels festius locals d’Alcoi del 23 i 27 d’abril al 12 d’abril i 21 de maig

300
0
SHARE

La Conselleria d’Educació i la Direcció Territorial d’Educació han aprovat els canvis en els dies festius escolars que ha proposat l’Ajuntament d’Alcoi després d’arribar a un acord per unanimitat amb el Consell Escolar Municipal. Els dies 23 i 27 d’abril -que haurien d’estar reservats a les Festes de Moros i Cristians de la ciutat- seran lectius i passen a ser festius escolars el 12 d’abril i el 21 de maig.

Després de la suspensió dels dies locals festius en la ciutat d’Alcoi, s’ha procedit a realitzar un Consell Escolar Municipal, per recol·locar els festius escolars locals que estaven proposats per als 23 i 27 d’abril, que eren els dies dels Músics i del Descans a les Festes de Moros i Cristians de la ciutat.

El Consell Escolar Municipal va proposar llavors canviar aquests dies per altres dos: el 12 d’abril, que es canviarà pel 23 en la ciutat d’Alcoi i torna a ser festiu com a tota la Comunitat Valenciana per ser Sant Vicent i darrer dia de vacances de Setmana Santa i Setmana de Primavera; mentre, el dia del Descans es va proposar canviar-lo pel 21 de maig, divendres, perquè el tercer trimestre tinguera també un descans i desconnexió. Els dos canvis han estat autoritzats i comunicats per part de la Conselleria d’Educació i per la Direcció Territorial d’Educació.

El Regidor d’Educació alcoià , Alberto Belda, ha afirmat que “aquests canvis han estat aprovats per unanimitat pel Consell Escolar Municipal, seguint les recomanacions de no mantenir els dies festius escolars que estaven associats a uns festius locals que no se celebraran”.

Recordem que el Consell Escolar Municipal és el màxim òrgan de representació del sistema educatiu d’Alcoi, amb tots els agents educatius de la ciutat representats en ell: sindicats, professorat i directors de públics i concertats, gent de serveis dels centres educatius, associacions de pares i mares de l’alumnat i la Regidoria d’Educació.

El curs que va començar el passat mes de setembre de forma esglaonada i finalitzarà en els nivells d’Educació Infantil, Primària i Especial el 23 de juny, que serà el darrer dia de classe.