Home Alcoià Els jogueters demanen al Govern central establir el 26 d’abril com a...

Els jogueters demanen al Govern central establir el 26 d’abril com a Dia del Xiquet amb un manifest signat per 1.500 ens

590
0
SHARE

L’Organització de Nacions Unides (ONU) va recomanar en el passat que cada país establira el seu propi Dia de Xiquet com a forma de visibilitzar i reconèixer els drets de la infància. Una data que s’afegiria al 20 de novembre com a Dia Internacional dels Drets del Xiquet i que ja ha sigut implantada a països com Alemanya, Austràlia, Argentina, Mèxic o Portugal, entre altres. A Espanya no existeix aquesta efemèride, pel moment, però des de la Fundació Créixer Jugant treballen per a aconseguir-ho.

Fa unes mesos que aquesta fundació relacionada amb el sector jogueter busca suports per a fer arribar la petició per a establir aquesta commemoració a Espanya. Ara, són en torn a 1.500 els ens i organitzacions que s’han adherit a la iniciativa dels jogueters. Totes elles han signat el manifest que Créixer Jugant ha fet arribar al Govern central, i en el qual es proposa el 26 d’abril com a data per a instaurar el Dia del Xiquet a tot l’Estat. Entre elles es troben algunes organitzacions de renom que busquen fixar aquesta data, en la que els menuts van començar la seua desescalada després del confinament total de 42 dies arrel de la Covid19 en 2020.

Paral·lelament a aquesta petició per part dels vora 1.500 ens signants, la Fundació Créixer Jugant ha activat una taula d’experts en la que es parla de la conveniència d’aquesta efemèride per al benestar dels xiquets. Un anàlisi que es planteja des d’un punt de vista transversal per a detectar com es pot contribuir al correcte desenvolupament de les properes generacions en torn a un paràmetre que suposa un dels seus drets fonamentals, com és el joc.

La pilota es troba ara en el sostre del Govern central, de qui depèn l’establiment d’una data mitjançant la qual també es demanarà la proliferació d’activitats orientades a estimular a la infància en ares d’un desenvolupament vital futur més complet.