Home Destacats Castalla i Tibi són les poblacions de la sub comarca de la...

Castalla i Tibi són les poblacions de la sub comarca de la Foia amb més piscines per habitant

0
SHARE
Vista aèria de la urbanització Terol, a Tibi, amb múltiples piscines.

La Direcció General del Catastre ha fet públiques les dades de piscines per habitant que es registren a totes les localitats alacantines. Un estudi que situa en prop de 127.000 la xifra total de vasos a tota la província d’Alacant. D’elles, vora 4.000 s’ubiquen a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on l’existència de piscines particulars és prou elevada i són molt utilitzades durant l’estiu.

Ara bé, d’entre totes les localitats de la muntanya alacantina, dos destaquen particularment per l’existència de piscines al seu terme municipal. Són Castalla i Tibi, que compten amb dos dels termes més amplis no sols de l’interior, sinó també de la resta de la província. Un fet que les converteix en nuclis de concentració d’aquest tipus de construcció.

Una piscine per cada 4 habitants a Tibi

Tant que Tibi és la població que més piscines per habitant té a la zona, amb una per cada quatre habitants. En el cas de Castalla, eixa xifra ascendeix fins a l’existència d’un vas per cada 7,5 habitants. Altres poblacions, com Onil, gaudeixen d’una piscina per cada 9 veïns, mentre que a Ibi les dades ascendeixen a una per cada 31 habitants. L’existència d’urbanitzacions perifèriques en torn tant a Castalla com a Tibi és un factor diferencial a l’hora de comptar els vasos per habitant.

Lògicament, la proliferació de piscines s’ha de tindre en compte en el plànol de la sostenibilitat degut al consum d’aigua que generen. Un consu, això sí, que s’ha vist davallat per l’ús de tractaments per a l’aigua que impedeixen que les piscines hagen de buidar-se i omplir-se vàries vegades per estiu.