Home Castalla Castalla millora l’accés nord de la Ronda Foia i demana ajudes per...

Castalla millora l’accés nord de la Ronda Foia i demana ajudes per a asfaltar camins a Diputació

738
0
SHARE

Castalla millorarà l’accés a la zona nord-oest per la Ronda Foia gràcies a l’ajuda de la Diputació d’Alacant. Tant l’Ajuntament com l’ens provincial invertiran 170.000 euros en obres de millora d’accessos, les primeres de les que la capital de la Foia espera que arriben amb el Pla d’Obres i Serveis de la Diputació. Així i tot, Castalla no descarta invertir part del seu romanent de tresoreria.

La millora dels accessos a una determinada localitat suposa un dels factors a tindre en compte per part de les administracions, especialment les locals, a l’hora de millorar l’estat del trànsit i facilitar l’entrada i eixida tant dels veïns com de les mercaderies. Però la propietat de les vies a actualitzar varia entre els diferents ens administratius, pel que, molt a sovint, cal que es posen d’acord per a invertir en la infraestructura en qüestió. Cosa que ha ocorregut amb l’accés nord-oest a Castalla des de la Ronda Foia, una espècie de circumval·lació que envolta la població.

Els treballs, consistents en pavimentar de nou l’accés al carrer Biar, millorant les voreres i separant els dos carrils amb una mitjana, tindran un cost de 340.000 euros, que invertiran al 50% l’Ajuntament castellut i la Diputació d’Alacant. Fa ja mesos que deurien dur-se endavant, però la modificació del projecte l’ha retardat, aportant a més diferents millores per al mateix. Es tracta d’una via molt utilitzada pels veïns residents en la vessant nord-oest del castell, que fins ara es trobava urbanitzada parcial i temporalment a l’espera del projecte definitiu.

Els treballs a desenvolupar en els accessos a Castalla amb l’ajuda econòmica de Diputació a Castalla són els primers de molts més, espera l’Ajuntament, que presentarà diferents projectes per al Pla d’Obres i Serveis de l’ens provincial. Estarà dotat amb 30 milions d’euros que es repartiran les poblacions alacantines que presenten projectes viables seguint criteris com el poblacional. En el cas de Castalla, les principals necessitats en aquest sentit es centren en la pavimentació dels camins rurals que recorren l’extens terme municipal castellut. A banda, l’Ajuntament baralla la posada en marxa d’un pla de viabilitat que permeta invertir romanent de tresoreria en cobrir les necessitats de la població.

El Consistori castellut considera fonamental la col·laboració econòmica d’ens com la Diputació per a fer viable l’execució de treballs necessaris per a la localitat.