Home Castalla Castalla modifica per seguretat el recorregut del Carnestoltes i els horaris en...

Castalla modifica per seguretat el recorregut del Carnestoltes i els horaris en el Mig Any de Vaca per a atraure visitants

0
SHARE

Els dos propers caps de setmana arriben carregats d’esdeveniments festius a la ciutat de Castalla. Durant la jornada de dissabte 10 de febrer, la capital de la Foia celebra el seu Carnestoltes. I la setmana següent es celebra una iniciativa de relativament recent implementació, com és el Mig Any de Vaca, amb el que es travessa la meitat del calendari d’aquesta participativa tradició castelluda.

Per al Carnestoltes, que es celebra en dos tandes -l’infantil per la vesprada i l’adult per la nit- hi han novetats enguany. La primera és la substitució del carrer Biar pel Parc Municipal com a punt de partida de la desfilada. Una desfilada en to informal que anirà acompanyada de música tant de xaranga com de DJ, i que rematarà amb una festa de vesprada al propi parc. Per la nit, des de les 23h, arriba el torn per als majors, que també tindran una carpa en la que celebrar la festa nocturna.

Des de l’Ajuntament han fet una crida a la societat castelluda per a que s’implique en l’organització del Carnestoltes, que a dia de hui recau exclusivament en el propi Consistori. La idea és crear una comissió com existeix amb les Festes de Vaca per a millorar l’organització d’un esdeveniment que trau al carrer a centenars de persones cada any a Castalla.

Mig Any de Vaca

Per al Mig Any de Vaca també hi han novetats en l’edició d’enguany. La primera i fonamental és el canvi dels horaris per a les soltes de vaques, que tindran lloc els dies 17 i 18 de febrer. Es duran a terme entre les 11 i les 13h en la jornada de dissabte i de diumenge; i per la vesprada entre les 18 i les 20h el dissabte. A més, també hi haurà una solta infantil de vaques el dissabte de 13 a 14h.

L’organització ha configurat per a l’edició d’enguany un circuit amb el que millorar el trànsit de la vaca i permetre les carreres dels participants en les soltes. Tot i això, el circuit envolta la ubicació tradicional de la Placeta del Carreter, al voltant de la qual es poden instal·lar els cadafals abans del dia 14. Eixa data és el límit per a passar els pertinents controls que garantisquen la seguretat dels assistents als tancaments.

Un dels grans objectius de les dos modificacions és atraure a quants més participants i mirons millor per a generar moviment econòmic en el comerç i l’hostaleria locals.