Inici Castalla Castalla perfila el seu Pla d’Igualtat que presentarà el proper 9 de...

Castalla perfila el seu Pla d’Igualtat que presentarà el proper 9 de juliol

115
0
COMPARTIR

La Regidoria d’Igualtat ha fet públic el calendari de presentació i implementació del ‘Pla d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes de Castalla’, el primer full de ruta d’aquest tipus que s’aprova a la localitat. El passat 19 de juliol es va mantenir una reunió amb representants de l’empresa Equalitat per a establir les directrius que el Consistori seguirà a l’hora de desplegar el pla fins a desembre de 2020. Amb la fi de l’Estat d’Alarma, l’Equip de Govern ha pogut per fi treure a la llum tot el treball intern que ha fet durant els mesos de confinament i començar amb les mesures i activitats que planteja el document.

D’acord amb el calendari de l’empresa promotora, el 9 de juliol es presentarà públicament el Pla d’Igualtat per a explicar els detalls que contempla el projecte i les activitats previstes pel 2020. Posteriorment, el 23 de juliol, es mantindrà una reunió amb les entitats del teixit associatiu castellut per a començar a treballar seguint les indicacions del full de ruta. Més avant, al mes de setembre, l’ajuntament s’ocuparà d’implementar-lo internament amb el seu funcionariat.

“L’objectiu del Pla d’Igualtat és aconseguir la igualtat efectiva”, ha afirmat la Regidora d’Igualtat, Maite Gimeno. Per a això, segons l’edil, “ens centrarem a erradicar la violència de gènere, donar suport a la conciliació, reduir les desigualtats existents en l’àmbit d’ocupació i millorar la participació de la dona a les àrees política, econòmica i social”. El pla, que contempla actuacions fins l’any a 2023, també preveu la integració del principi d’igualtat de tracte i oportunitats en totes les accions que el Consistori pose en marxa.

Paga la pena destacar la importància que ha tingut la participació ciutadana i del teixit associatiu en tot el procés de redacció del projecte. D’acord amb això, Gimeno emfatitza que “el paper destacat que han jugat continua vigent, ara per a posar en marxa el Pla d’Igualtat i poder arribar a tots els racons del nostre municipi”. El Consistori també col·laborarà pròximament amb el teixit industrial de Castalla, una de les característiques pròpies de la localitat.

El Pla d’Igualtat es va aprovar inicialment al plenari municipal del 3 de desembre de 2019, i de manera definitiva el 2 de març de 2020. El document va tirar endavant amb el suport de tots els grups polítics municipals.