Home Castalla Castalla presenta la cinquena edició de la Fira de la Fantasia centrada...

Castalla presenta la cinquena edició de la Fira de la Fantasia centrada en l’escriptor Enric Valor

0
SHARE

La Fira de la Fantasia de Castalla retorna després de dos anys de pandèmia amb una completa programació entre el 20 i el 23 d’octubre d’activitats variades centrades en la figura del reconegut escriptor castellut Enric Valor, a qui la Generalitat Valenciana va distingir amb la seua Alta Distinció a títol pòstum en els passats Premis 9 d’octubre.

El dijous 20 d’octubre arranca amb la ‘Ruta de les rondalles valencianes’ a la Casa de la Cultura, un projecte de vertebració dels recursos rondallístics dels pobles valencians. El divendres 21, tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘La rondalla dibuixada’ de Francesc Santana, on es podran observar els originals de les il·lustracions de ‘Les rondalles valencianes’ d’Enric Valor. Tot seguit, s’impartirà la xarrada Dibuixar la fantasia: les il·lustracions de les Rondalles valencianes d’Enric Valor.

El dissabte 22 començarà amb la ruta literària a Planisses ‘Temps de batuda’, amb eixida des de la Creu Vermella de Castalla. A la vesprada, es representarà l’obra ‘Comencilda, Secundina i Acabilda’ i una nit de rondalles. Finalment, el diumenge 23 tindrà lloc la fira del llibre fantàstic, amb el mercat de la fantasia, muixerangues i l’actuació de la Colla El Sogall, una ruta teatralitzada a càrrec de Tres Teatrei una actuació de Dani Miquel a la Plaça Major.
A més, durant tota la setmana es podrà realitzar la scape route ‘La rondalla perduda’, inspirada en Enric Valor per a descobrir la ciutat de forma lúdica. Les persones interessades poden accedir a aquesta activitat a través del seu telèfon mòbil o tauleta tàctil amb connexió a Internet, sense necessitat d’instal·lar cap app o programa, en la direcció escapades.

La ‘Fira de la Fantasia’ està organitzada per l’Ajuntament de Castalla, la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant i el Centre Cultural Castellut. El regidor de Cultura, Saúl Mira, ha explicat que la fira s’ha consolidat en el calendari cultural de la localitat, que enguany Enguany celebra la cinquena edició i convida a tota la població a conéixer el patrimoni literari de l’escriptor i la seua relació amb el poble.