Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi aconsegueix 7.000 euros de la Diputació d’Alacant per als Horts...

L’Ajuntament d’Alcoi aconsegueix 7.000 euros de la Diputació d’Alacant per als Horts Urbans

214
0
SHARE
Hort Urbà d'Alcoi
Hort Urbà d'Alcoi

L’import total de l’actuació és de 18.684,70 euros, del que la Diputació d’Alacant aporta el 37,46%

L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit una subvenció de la Diputació provincial d’Alacant procedent de la convocatòria de Subvencions a Ajuntaments i Entitats Locals Menors de la Província d’Alacant, per a la realització d’actuacions compreses dins de l’àmbit d’actuació de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Sectors Productius de la Diputació d’Alacant, anualitat 2022 de 7.000 euros per a unes actuacions en els Horts Urbans valorades en 18.684,70 euros, dels que la Diputació aporta el 37,46%, i la resta, amb un total d’11.684,70 euros prové de finançament propi de l’ajuntament.

La subvenció tal com es pot comprovar en la publicació del BOP és específica per a unes actuacions concretes: Instal·lació de tanques perimetrals, instal·lació de reg, col·locació de caseta, subministrament i col·locació de pèrgola i taula pícnic en hort urbà Zona Alta. Instal·lació de mòdul WC en hort urbà Cotes Altes i subministrament i col·locació de pèrgola i taules de fusta en horts urbans Zona Nord i Batoi. És a dir, com succeeix amb totes les subvencions, l’ajuntament va presentar una memòria amb un projecte que s’ajustava a les bases de la convocatòria i per tant, no pot dedicar-se a cap altra cosa que no siguen aquestes actuacions.

El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, recalca «la importància dels horts socials municipals i urbans que permeten que la ciutadania puga tindre un lloc on poder cultivar i produir les seues pròpies verdures i hortalisses, propiciant un espai per a poder compartir tècniques i varietats de cultius entre els diferents usuaris dels horts. Al mateix temps volem que tots els centres educatius puguen visitar i aprofitar els horts socials i urbans com una eina didàctica molt important que complemente la teoria de les classes».

D’altra banda, i lligat a la Campanya ‘Fem Orgànica Alcoi’, «també volem mostrar i l’aprofitament directe del compost que es produeix a partir de la matèria orgànica, i formar a la ciutadania en com fer-ho, així com conéixer l’agricultura ecològica», conclou, Silvestre.