Home Destacats Castalla presenta públicament les despeses i l’estat financer de l’ajuntament en l’acte...

Castalla presenta públicament les despeses i l’estat financer de l’ajuntament en l’acte ‘Castalla Trasparent’

0
SHARE

L’Ajuntament de Castalla va donar a conéixer a la ciutadania l’estat financer de la localitat amb la celebració ahir de l’acte ‘Castalla Transparent’ en el parc municipal. Antonio Bernabeu, Alcalde de Castalla, va presentar públicament davant dels veïns els comptes públics de la gestió de l’equip de govern, així com l’evolució dels saldos bancaris, l’execució i control de les modificacions de crèdit i les inversions i subvencions obtingudes durant les últimes legislatures.

El primer edil castellut ha explicat que aquesta és una forma de mostrar la situació financera de l’Ajuntament que permet explicar als conciutadans cara a cara en què es gasten l’ajuntament els seus diners. Segons Bernabeu, “es tracta d’un acte de responsabilitat institucional i transparència pública, en el qual hem avaluat les polítiques dutes a terme fins al moment amb l’objectiu de mostrar la solvència de l’Ajuntament i apropar la gestió pública a la població”.

Dades oferides

D’acord amb la informació oferida, l’Ajuntament compta a 31 de juliol amb 6.297.802,04 euros de saldo en bancs. A això caldria sumar els 6.000.000 euros que Castalla ha deixat de recaptar amb la rebaixa en l’Impost de Béns i Immobles (IBI) als veïns i veïnes en el període 2016-2022. Un esforç fiscal que aportaria més diners a les arques públiques i que, finalment, s’ha quedat en les butxaques de la població local.

Antonio Bernabeu també va informar sobre els 23.870.000 euros que Castalla ha destinat a projectes d’inversió. Del total, 5.852.000 euros provenen de fons propis de l’Ajuntament i la resta, 18.018.000 euros, de les subvencions i ajudes rebudes d’institucions empresarials (39,52%), la Diputació d’Alacant (11,94%) i la Generalitat Valenciana (57,54%).

Per a presentar aquesta informació, l’Ajuntament ha obtingut les dades dels registres comptables del Consistori, les actes d’arqueig d’intervenció, les dades de contractes de secretaria i contractació municipal, així com de les actes dels plenaris ordinaris i extraordinaris.