Home Castalla Castalla publica una Guia de Llenguatge Inclusiu per eliminar el sexisme en...

Castalla publica una Guia de Llenguatge Inclusiu per eliminar el sexisme en els tràmits de l’Ajuntament

212
0
SHARE
La Regidora de Benestar Social i la tècnica del ram presenten la guia a Castalla.

L’Ajuntament de Castalla ha publicat una guia de llenguatge inclusiu dirigida al personal municipal. El document és una ferramenta per a eliminar la discriminació de gènere en el sí de l’administració municipal. La plantilla del Consistori tindrà així accés a propostes per a modificar la construcció de les oracions o l’ús de les paraules, com la eliminació de l’ús del masculí genèric. La finalitat de la iniciativa és que el llenguatge de la institució siga més respectuós i igualitari.

Per la seua banda, la Regidora de Benestar Social, Maite Gimeno, ha valorat l’impacte d’aquesta guia de llenguatge inclusiu, una proposta més emmarcada en el Pla d’Igualtat municipal. Tal i com ha explicat l’edil, “la finalitat d’usar un llenguatge inclusiu i no sexista és expressar-se oralment i per escrit donant visibilitat a les dones, sense discriminar per raó de sexe o gènere”. D’aquesta manera -ha afegit la responsable de Serveis Socials- “des de l’Ajuntament ajudem a acabar amb els estereotips de gènere en la societat i evitem que es perpetuen en el llenguatge administratiu”.

Contra el sexisme en l’administració

La ‘Guia de Llenguatge Inclusiu’ forma part de les accions incloses en el I Pla Intern de l’Ajuntament de Castalla. Aquest projecte municipal treballa per a millorar la comunicació i l’ús del llenguatge en l’administració pública.

El document constitueix una ferramenta que serveix per a donar visibilitat a les dones en tots els camps i eradicar el sexisme en les actuacions administratives del propi Consistori, tant a nivell intern com extern. Gràcies a ell, l’Ajuntament oferirà un servei més respectuós i acord als temps actuals.