Home Alcoi Els alumnes de la secció infantil de l’EMBA exposen les seues obres...

Els alumnes de la secció infantil de l’EMBA exposen les seues obres sobre Alcoi al Centre Cultural Mario Silvestre

609
0
SHARE
Cartell que anuncia l'exposició dels alumnes més menuts de l'EMBA a Alcoi.

Aquest dijous 16 de juny tindrà lloc la inauguració de l’exposició de fi de curs de la Secció Infantil de l’Escola de Belles Arts, que compta amb 87 alumnes de 5 a 13 anys. Estarà allotjada en la primera planta del Centre Cultural Mario Silvestre a partir les 19 hores. L’exposició es podrà veure del 16 de juny al 3 de juliol. En aquest acte es projectarà un vídeo i s’entregaran els diplomes a l’alumnat que finalitza la seua formació en Belles Arts i passa a la Secció d’Adults de Dibuix i Pintura.

Tots els grups de la Secció Infantil han desenvolupat un projecte integrador sobre la ciutat d’Alcoi. Aquesta mostra col·lectiva es diu ‘Sentir Alcoi’ i comprén 81 obres que intenten reflectir -des de l’enfocament de l’abstracció sensorial i des de l’art figuratiu i la fotografia-, la idiosincràsia de la ciutat, el seu entorn natural, l’arquitectura urbana, les festes i tradicions i tot allò que identifica a Alcoi.

L’espectador podrà sentir la capital de l’Alcoià des de tots els seus sentits amb elements sonors, visuals i aromàtics. Aquest projecte s’ha realitzat amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica Alcoiana, l’Associació de Sant Jordi i la Regidoria de Turisme, que ha cedit fotografies seleccionades i premiades dels seus arxius i certàmens fotogràfics. Aquestes imatges han servit per a la interpretació pictòrica de les obres per part de l’alumnat, que ha sabut reflectir la identitat d’Alcoi des del punt de vista de la infància, una mirada cap al futur sense oblidar el nostre passat.

“Vull donar l’enhorabona a l’alumnat i al professorat per tot el treball que han fet al llarg de curs. Alcoi és una ciutat on la cultura és molt important i des de l’ajuntament oferim la possibilitat a la infància d’aprendre i gaudir de diverses arts com la dansa, la música, el teatre o com en aquest cas les arts plàstiques. Poques ciutats de grandària similar tenen escola municipal de belles arts, de teatre i conservatori de música i dansa, cosa que demostra la nostra aposta clara per la cultura”, ha destacat el Regidor d’Educació, Jordi Silvestre.

Història de l’EMBA

L’Escola Municipal de Belles Arts (EMBA) d’Alcoi es va fundar el 9 de febrer de 1961 sota la direcció de Ramón Castañer Segura. Des de llavors i fins hui, un gran nombre d’alumnes han passat per ella, molts d’ells aconseguint un gran prestigi en l’àmbit artístic i cultural a nivell local, provincial i nacional. Actualment aquesta secció inclou els nivells d’iniciació en Dibuix i Pintura i perfeccionament per als nivells mitjà i avançat, on s’imparteixen matèries artístiques, tallers complementaris de tècniques d’expressió en Arts Plàstiques i Visuals i teòriques sobre Història de l’Art, a més de projectes participatius en el teixit social i cultural de la ciutat.

L’EMBA del segle XXI afronta amb valentia els nous reptes, amb el suport i la tasca d’un equip docent que ofereix una programació de coneixements teòrics i pràctics, amb una visió més eclèctica, multidisciplinària i contemporània, eixint de l’estricte academicisme i aportant una sèrie de propostes en l’àmbit de l’experimentació i investigació artístiques, destinada a persones de totes les edats i condició social que senten la necessitat d’expressar-se a través de l’art i conéixer en profunditat aquest món fascinant.