Home Alcoi El Conservatori Professional de Música Juan Cantó d’Alcoi tanca curs amb un...

El Conservatori Professional de Música Juan Cantó d’Alcoi tanca curs amb un concert al Calderón

294
0
SHARE
La façana principal del Conservatori Professional Joan Cantó d'Alcoi protagonitza el cartell del concert de cloenda del curs.

L’alumnat del Conservatori Professional de Música Juan Cantó d’Alcoi oferirà el concert de cloenda del curs aquest dissabte 18 de juny a les 19 hores en el Teatre Calderón. En total participaran uns 90 alumnes en l’audició final del curs.

La primera part serà a càrrec de l’orquestra de corda, sota la direcció de Antuan Arutyunyan. Interpretaran: ‘Andate Festiu’ de Jean Sibelius, ‘Concert per a oboé i orquestra en La Menor’ d’Antonio Vivaldi, actuant com a solista d’oboé Mateo Egea Igual; i finalment, ‘Xicoteta Serenata Nocturna’ de W.A. Mozart.

En la segona part serà el torn de l’Orquestra de vent i percussió, dirigida per Gregorio Casasempere Gisbert. Tocaran tres peces: ‘Dorian Processional’ de R. Moore, ‘English Folk’ de R. Vaughan Williams i ‘Suite Nº.1’ de G. Holst.

En el Conservatori Professional de Música ‘Juan Cantó’ d’Alcoi el pla d’estudis dels ensenyaments tant Elementals com Professionals de música està composat per diverses especialitats instrumentals. Instruments de corda fregada: violí, viola, violoncel i contrabaix; instruments de vent-fusta: flauta travessera, oboé, clarinet, fagot, saxofó i dolçaina; instruments de vent-metall: trompa, trompeta, trombó i tuba; percussió, piano i guitarra. Així mateix, l’especialitat de cant s’imparteix en el pla d’estudis d’ensenyament.

Caràcter comarcal

“El propòsit de tots els que integrem l’equip humà del centre no és un altre que ensenyar i gaudir de la nostra passió: la música, i fer participe al màxim nombre de persones possible al nostre voltant. Alcoi és una ciutat que respira art, compromesa amb la música, i que es manifesta de manera inquieta en els seus diversos gèneres, tots ben representats”, ha afirmat el director del Conservatori Professional de Música Juan Cantó.

“El conservatori és un referent no sols a Alcoi. També ofereix un ensenyament musical de qualitat a alumnat de la comarca. Vull felicitar l’excel·lent equip docent que ha desenvolupat la seua labor pedagògica centrant-se en el desenvolupament de l’alumnat. Molts d’aquests músics segueixen la seua carrera a nivell internacional portant el nom d’Alcoi i el del nostre conservatori per tot el món”, ha destacat el Regidor d’Educació alcoià, Jordi Silvestre.