Home Alcoi Guanyar Alcoi insta a l’Ajuntament a crear microjardins contra el canvi climàtic

Guanyar Alcoi insta a l’Ajuntament a crear microjardins contra el canvi climàtic

190
0
SHARE
Microjardins escocells propostos per Guanya Alcoi
Microjardins escocells propostos per Guanya Alcoi
Guanyar Alcoi posa damunt la taula una proposta més que creuen que ajudarà a pal·liar els efectes del canvi climàtic sobre la salut de la ciutadania. La proposta pretén reformar els escocells actuals dels arbres urbans que es troben recoberts de materials artificials i convertir-los en xicotets jardins als peus dels arbres.

Pablo González, regidor de la plataforma municipalista, ha assenyalat que “hem de caminar cap a una ciutat més habitable i això requereix maximitzar la presència de la natura als nostres carrers. Treure els materials artificials dels escocells dels arbres i substituir-los per plantes autòctones genera molts beneficis a la salut dels veïns i veïnes d’Alcoi. I a més a més és un pas senzill i de cost baixíssim”.

Segons Guanyar Alcoi, “instaurar microjardins té moltíssims beneficis”. La plataforma municipalista destaca alguns com: l’augment de la biodiversitat en la ciutat, atraure i proporcionar aliment i recer als insectes contribuint a controlar les plagues, proporcionar una major permeabilitat del sòl augmentant els microorganismes associats, la millora de la qualitat de l’aire i el component estètic.

“Com més prompte millor”

Es tracta d’una mesura que ja han dut a terme moltíssimes altres ciutats com Barcelona, Donostia, Rivas o Cáceres i que “Alcoi ha d’emprendre com més prompte millor”, ha assenyalat González, perquè “no calen grans inversions de diners per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i minimitzar els impactes del canvi climàtic sobre les seues vides. Aquesta mesura es pot dur a terme amb la col·laboració del veïnat, suposa un pas ferm cap a una ciutat més sostenible”.