Home Castalla Castalla reforçarà la col·laboració entre cossos de seguretat per l’augment dels casos...

Castalla reforçarà la col·laboració entre cossos de seguretat per l’augment dels casos de maltractes

329
0
SHARE

Aquest proper dissabte 25 de novembre es celebra a tot el món el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Una lacra que en ple segle XXI ja ha segat més de 50 vides de dones a Espanya enguany, fent augmentar la xifra des que hi ha dades fins a les 1.237. Ni el reforç de serveis de prevenció contra aquest tipus de violència exercida contra les dones pel fet de ser-ho ha aconseguit minvar-la. A més, la realitat estadística és preocupant, amb un increment de denúncies que supera les 45.000 al mes a tot el país. Un 70% d’elles acaben en condemna, més que mai abans.

La situació no és exclusiva d’una zona en concret, sinó que es produeix indistintament per tota la geografia espanyola. També a localitats com Castalla, on la seua Regidoria de Benestar Social ha detectat més casos de violència masclista en els darrers mesos. Una situació que ha impulsat a l’Ajuntament de la capital de la Foia a reflotar l’acord signat en 2015 per a millorar la coordinació entre els cossos de seguretat. L’objectiu és comptar amb totes les dades pròpies del servei VioGen, amb el que prevenir i aturar qualsevol cas de violència de gènere a la ciutat.

Programació del 25N

Aquest impuls en la lluita contra la violència masclista es produeix a Castalla just quan la localitat es prepara per a commemorar el 25N. Ho farà amb diverses activitats en les que prima conscienciar a les noves generacions de que cal aturar aquesta mena de violència. Tot en el marc de la V Setmana Contra la Violència de Gènere que inclou actuacions musicals, teatrals, exposicions i lectures amb debat en torn a aquesta lacra.

La finalitat tant del ingrés en el sistema VioGen com de la programació pel 25N és reduir la incidència de la violència masclista en la societat castelluda: la actual i la del futur.