Home Alcoi Convoquen una reforestació popular al paratge de Sant Antoni d’Alcoi per a...

Convoquen una reforestació popular al paratge de Sant Antoni d’Alcoi per a aquest diumenge 26

136
0
SHARE
Reforestació popular, en una imatge d'arxiu.

Aquest diumenge 26 de novembre tindrà lloc una repoblació popular al paratge alcoià de Sant Antoni. La concentració per anar totes les persones que vulguen participar fins allí serà a porta del Poliesportiu Municipal Francisco Laporta a les 9 hores. La iniciativa comptarà amb un esmorzar popular per agafar forces i poder plantar, amb espècies per cortesia de l’empresa adjudicatària.

Totes les plantes que s’utilitzen en les repoblacions són plantes autòctones de la zona, intentant que estiguen ben adaptades a la climatologia i resistint bé els períodes de sequera. En concret en aquesta ocasió seran aborç (arbustus unedo), cirerer de pastor (crataegus monogyna), freixe de flor (fraxinus ornus), lligabosc (lonicera etrusca), mareselva (lonicera implexa), moixera (sorbus aria), moixera de pastor (sorbus torminalis) i carrasca (quercus ilex).

Campanya amb els més joves

A banda d’aquesta repoblació popular, durant l’any i dintre del programa d’Educació Ambiental, es porten a terme repoblacions en els diferents centres educatius com una de les activitats que es proposen dintre de l’ambiciós programa d’educació ambiental que té el Consistori alcoià. Participen en les mateixes tant classes de primària com d’ESO. Aprenen com plantar els arbres i les necessitats dels mateixos per a sobreviure, així com el seu paper en els ecosistemes terrestres.

“Actuacions com la repoblació estan en consonància amb l’estratègia de ciutat, per augmentar el nombre d’arbres i lluitar contra el canvi climàtic. Aquestes repoblacions populars són una manera més de conscienciació i d’educació ambiental cap a la ciutadania”, explica la Regidora de Transició Ecològica, Teresa Sanjuan.