Home Castalla Castalla tanca el 2019 aprovant un pressupost de quasi 8,9 milions amb...

Castalla tanca el 2019 aprovant un pressupost de quasi 8,9 milions amb pujades en totes les partides

547
0
SHARE

Les darreres jornades del 2019 han comportat a Castalla l’aprovació del document que ha de regir l’acció municipal durant el proper exercici: el pressupost municipal. Ha sigut amb una sessió plenària extraordinària en la que el document ha comptat amb els vots favorebles de Ciutadans i PSPV. Totes dos formacions conformen el govern municipal, mentre que el PP s’ha abstingut en la votació i EU i Compromís han votat en contra.

El pressupost castellut per al 2020 s’eleva fins a prop dels 8,9 milions d’euros, dins d’un pressupost continuïsta que segueix la línia encetada al 2015. A més, el documet inclou més dotacions en la pràctica totalitat de les partides pressupostàries. Segons l’equip de govern, el pressupost de Castalla per a l’any entrant compleix amb tots els requisits fiscals imposats pel govern central.

Així les coses, el pressupost castellut inclou una partida destinada a inversions que ascendeix a 187.000 euros. La majoria d’elles van orientades al cementeri municipal i obres d’accessibilitat dins d’un document que preveu més ajudes per a les associacions municipals. També hi haurà més diners per a la Fira de Sant Isidre o per a garantir el funcionament de l’escola d’adults.

Però si l’augment pressupostari destaca en alguna àrea és en Serveis Socials, que rebrà enguany un increment de la dotació del 6%. Seran prop de 540.000 euros els que es dediquen a aquesta vessant, convertida en prioritat municipal. Altra de les línies d’actuació que baralla l’Ajuntament castellut és la inversió en medi ambient via eficiència energètica, vessant que comptarà enguany amb partida pròpia per primera vegada en la seua història.