Home Beneixama Una marxa recapta fons per a recuperar la Solana de Beneixama després...

Una marxa recapta fons per a recuperar la Solana de Beneixama després de l’incendi del passat estiu

714
0
SHARE

El passat mes de juliol, la zona de la Solana de Beneixama, a l’Alt Vinalopó, era past de les flames en declarar-se un incendi que va durar 4 dies. Unes 900 hectàrees van resultar arrasades pel foc en un dels pitjor sinistres que ha tingut lloc a l’interior alacantí des de l’incendi de la Mariola. La zona va quedar dessolada mentre les diferents administracions han promès fons per a aconseguir recuperar-la.

No obstant, a hores d’ara la localitat no ha rebut ni un euro dels 300.000 promesos pel govern central. Així que han sigut els propis veïns els que s’han posat mans a l’obra per a recaptar fons amb els que dur a terme tasques de recuperació a la Solana. Ho han fet amb una marxa solidària que ha congregat a vora un miler de persones. El preu de la inscripció, 8 euros, ha anat directament a finançar accions de millora al paratge.

La prioritat és mantenir les sendes que travessen la Solana de Beneixama i consolidar el sòl amb palla per a impedir que l’erosió li faça mella. Tasques per a les que es requereixen les ajudes promeses pel govern central que encara no han arribat. Però al que no estan disposats els veïns de Beneixama és a qeudar-se de braços creuats per a recuperar el seu paratge natural arrasat pel foc.