Home Castalla Castalla tanca unes espectaculars Festes de Moros i Cristians entre pólvora i...

Castalla tanca unes espectaculars Festes de Moros i Cristians entre pólvora i devoció

547
0
SHARE

Després de dos anys sense Festes de Moros i Cristians, la ciutat de Castalla ha posat punt i final a 4 jornades d’actes pràcticament ininterromputs. Des del passat dijous, la capital de la sub comarca de la Foia ha estat immersa en els seus dies grans, que han transformat de nou la ciutat i han suposat un important impuls per al turisme i l’hostaleria locals. Tot a pesar de les circumstàncies especials d’un any en el que només una de les 7 comparses ha comptat amb capitania per prevenció front a la Covid19. Cosa que no ha restat lluentor als actes festers.

Els prop de 1.700 festers que desfilen a la localitat han passat unes jornades per a recordar, començant per l’Entrada. Ja el passat divendres els trages van donar pas a la pólvora en una jornada marcada per la batalla entre les tropes de la creu i la mitja lluna. Enguany, l’explosiu ha sigut subvencionat per l’Agrupació de Comparses i l’Ajuntament per a fomentar la participació en un dels actes fundacionals de les Festes de Moros i Cristians. Una batalla que s’ha tornat a produir, juntament amb les ambaixades, aquest diumenge 4.

Honors a la patrona

Entre el so dels trabucs dels alardos, els festers han fet palesa la seua estima cap a la seua patrona, la Mare de Déu de la Soledat, amb l’acte de l’Ofrena. Milers de flors han decorat l’església que acull la imatge de la patrona castelluda una jornada abans de que torne a l’Ermita de la Sang, on reposa durant la resta de l’any. Aquest acte és un dels més cridaners de les Festes de Moros i Cristians de Castalla juntament amb la popular Ballà de les Banderes.

Castalla s’acomiada aquest dilluns 5 de setembre d’unes Festes molt desitjades amb el dispar  del castell de focs artificials que posa punt i final als festejos.