Inici Alcoi Robòtica i noves tecnologies per a crear vocació científica entre els joves...

Robòtica i noves tecnologies per a crear vocació científica entre els joves amb 3 jornades a Alcoi

193
0
COMPARTIR

Vora un miler de joves d’entre 8 i 16 anys han participat al llarg de tota la passada setmana en les activitats que el Campus d’Alcoi de la UPV ha convocat per a fomentar la creació de vocacions científiques. En torn a la robòtica i les noves tecnologies, els científics del demà han proposat a Alcoi respostes a problemes tan actuals com la sostenibilitat front a la contaminació. El futur dependrà en bona mesura d’ells.

L’espectre laboral a la immensa majoria del món va a canviar durant els propers anys. Només a Europa s’estima que, en 2025, es necessitarà abastir més de 7 milions de llocs de treball amb persones amb formació tecnològica i científica. La revolució de les noves tecnologies farà, previsiblement, que molts dels treballs actuals queden obsolets i siguen substituïts per altres relacionats amb la ciència i la tecnologia. Són dos dels conceptes que han centrat tota una setmana d’activitats relacionades amb ells al Campus d’Alcoi de la UPV.

Les jornades de dimarts, divendres i dissabte passats han concentrat en total a vora un miler de joves d’entre 8 i 16 anys. Tots ells estaven convocats a participar d’una sèrie de concursos centrats en la programació informàtica, la robòtica i, sobre tot el desenvolupament de treballs de forma col·laborativa per a donar resposta a problemes del món actual i futur. Joves vinguts de tota la Comunitat Valenciana han mostrat les seues aptituds dins d’un seguit d’esdeveniments que busca despertar consciències científiques entre els futurs ciutadans.

La clausura d’una setmana de divulgació de ciència i noves tecnologies al principal ens formatiu alcoià l’ha posat la First Lego League. Es tracta d’una iniciativa mundial que busca als millors equips en una doble vessant: d’una banda la programació de robots per a solucionar problemes; i d’altra la capacitat de proposar solucions en un àmbit tan important com el de la sostenibilitat. Tot adreçat a joves que ha demostrat tot el seu potencial davant de jurats experts.

Algunes de les idees que s’exposen en aquest tipus de certàmens poden ser la base sobre el que es sustenten projectes de gran rellevància en el futur.