Home Beniarrés Centenars de visitants omplin els carrers de Beniarrés durant l’Entrada dels Moros...

Centenars de visitants omplin els carrers de Beniarrés durant l’Entrada dels Moros i Cristians

0
SHARE

Bona part de les poblacions menys habitades de la comarca del Comtat celebren els seues dies grans durant l’estiu. Al llarg de l’any, la població resident en elles es veu minvada per l’eixida de les noves generacions per a viure i treballar a altres localitats de major tamany. Però, quan arriba el mes d’agost, aquestes poblacions tornen a bullir de vida gràcies al retorn de fills i nets de residents en elles que acudeixen a estiuejar en elles. Dates que sempre coincideixen amb la celebració de les Festes Patronals a la immensa majoria d’elles.

És el cas de Beniarrés, que ha encetat els seus festejos aquest 15 d’agost, jornada festiva a nivell nacional. Ho fa, com ve realitzant-se des de fa anys, amb l’Entrada dels seus Moros i Cristians. La localitat del Comtat barreja actes típics de la Festa per antonomàsia de la muntanya alacantina amb els actes religiosos en honor als seus patrons. Així, l’Entrada -en la que participen les filaes Moros del Benicadell, Maseros i Guerrers del Cid-, ha omplert de gom a gom una localitat que enceta 4 jornades de festa.

Actes fins el 18 d’agost

Enguany hi ha hagut novetats respecte al desenvolupament d’aquest acte que, poc a poc, ha anat atraient l’atenció de més i més visitants, fins el punt de que molts d’ells provenen tant de l’Alcoià-Comtat com de les comarques del sud de València. Tots ells s’han vist sorpresos pels trages contrabandistes que han tret al carrer els membres de la filà Guerrers del Cid en una Entrada que enguany ha allargat el seu recorregut.

Les Festes de Beniarrés continuen fins el proper divendres 18 d’agost, dia gran de la patrona, la Mare de Déu de la Cova Santa.