Home Cocentaina Cocentaina tanca uns Moros i Cristians per a emmarcar després de 4...

Cocentaina tanca uns Moros i Cristians per a emmarcar després de 4 jornades frenètiques

0
SHARE

Cocentaina, la capital de la comarca del Comtat, ha celebrat durant entre els dies 11 i 14 d’agost les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir. Durant 4 jornades, la vila comtal s’ha endinsat en la lluita entre les tropes mores i cristianes que simula l’enfrontament en l’Edat Mitja entre les tropes de Jaume I El Conqueridor i el cabdill moro Al-Azrac. Des del Dia de l’Olla fins el dels Trons, els festers de les 16 filaes contestanes han dut a terme tot un seguit d’actes envoltats d’un bon oratge que ha atret a molts visitants a la població.

La interpretació de l’Himne ha donat pas a una Nit de l’Olla en la que els festers han pogut assajar el que anaven a posar en marxa al matí següent. Es tracta d’un dels actes més especials per a tot fester contestà, que ja des de primera hora del Dia de l’Entrada es bolca en la Primera Diana. Una esquadra de cada filà, amb el seu formador al capdavant, ha encetat els actes d’un dia frenètic que culmina amb l’espectacular Entrada. Els càrrecs d’enguany, de les filaes Cavalleria Ministerial, Llana, Gentils i Sahorins, han aconseguit que la desifilada haja sigut un espectacle.

Actes únics

Durant el dia que Cocentaina dedica al seu patró, celebrat aquest diumenge 13 d’agost, té lloc un dels actes únics dels Moros i Cristians contestans: la Presentació d’Armes. Un esdeveniment que honra als càrrecs amb la rendició d’armes que tots els festers duen a terme davant dels protagonistes dels festejos d’enguany. I, per a acabar la jornada, totes les filaes participen en to informal en la divertida Retreta.

Per a acabar les Festes, Cocentaina ha escenificat la lluita entre els dos bàndols amb la batalla d’arcabusseria que té lloc el darrer dia juntament amb les ambaixades a un castell repintat.