Home Alcoi Finalitzen els treballs per a consolidar la vessant del carrer Alacant despreses...

Finalitzen els treballs per a consolidar la vessant del carrer Alacant despreses per les pluges a Alcoi

0
SHARE
La vessant de la Beniata cap al carrer Alacant després de les obres de consolidació.

Ja han finalitzat les obres de reparació puntual del vessant de La Beniata. Després de començar a mitjan maig han acabat complint el termini d’execució de 75 dies. Aquesta actuació ha sigut assumida subsidiàriament per l’Ajuntament, que l’ha duta a terme pagant en un primer moment amb la finalitat d’agilitzar el procés, encara que acordarà amb la Universitat Politècnica de València (UPV), titular del terreny, com retornen els costos al Consistori.

L’Ajuntament va adjudicar l’actuació per 63.162 euros. Les obres han consistit en la retirada de terres i pedres procedents del despreniment i el condicionament de la superfície del talús per a evitar una nova fallida.

En la zona superior, per a reduir la inclinació i millorar l’estabilitat del vessant, han dut a terme un retalutzat. Finalment, per a la consolidació del talús i la seua protecció contra futures inestabilitats han instal·lat ancoratges en la zona talutzada més vertical, així com una malla per a contindre el terreny, que s’ha cobert mitjançant el gunitat.

Resta l’actuació definitiva

Amb aquesta actuació es donarà una solució puntual als problemes de despreniments que ha patit el vessant que dona al carrer Alacant, si bé està prevista una altra actuació general per a donar una solució definitiva a tot el vessant. De fet, s’està redactant una memòria amb la finalitat de conéixer l’estat i poder dur a terme una solució definitiva.

Pel que respecta a les tanques que es van col·locar per a donar una major seguretat, ja s’han retirat, pel que s’ha recuperat un carril de trànsit. A més, una vegada ha finalitzat l’obra es podrà procedir a l’adequació de l’aparcament perquè puga tornar a ser utilitzat en condicions de seguretat.

“Per al govern municipal aquest era un projecte necessari i urgent i no podíem esperar als terminis que marcava la UPV com a propietària dels terrenys. Des del primer dia hem treballat per a resoldre el problema el més ràpid possible i donar tranquil·litat a tot el veïnat”, ha destacat la Regidora d’Urbanisme, Vanessa Moltó.