Home Alcoià Centres educatius de Castalla, Onil, Banyeres i Biar participen en una campanya...

Centres educatius de Castalla, Onil, Banyeres i Biar participen en una campanya de compostatge de residus

1101
0
SHARE

Els residus que es generen diàriament a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla són gestionats per dos concorcis. A excepció de poblacions com Castalla, Onil, Banyeres o Biar, la resta de localitats de la muntanya alacantina deixen els seus residus en mans del Consorci de Residus 7-A2, mentre aquestes 3 poblacions ho fan amb el Consorci de Residus Crea.

Aquest darrer ens s’ha acollit a unes ajudes del Ministeri de Transició Ecològica ha destinat a l’impuls del medi ambient, i que sumen 81.000 euros. Amb aquests fons, el consorci va a encetar una campanya que complirà diversos objectius, i que consisteix en instal·lar compostadores de fins a 300 litres als centres escolars i instututs de cadascuna d’aquestes localitats.

Amb aquesta campanya, els responsables del consorci volen portar la consciència mediambiental a les aules escolars. Així es podran crear consciències més sensibilitzades amb la sostenibilitat, al temps que es crea compost amb el que abonar els camps d’aquestes poblacions, i inclús els horts que gestiona cada centre. Les composteres permetran crear fins a 250 quilos d’abonament per centre cada trimestre.

Els col·legis i institus de la zona generen al voltant d’un 40% dels seus residus de tipus orgànic, que poden ser reutilitzats. Així es vol reduir en un 25% la quantitat de residus que genera cada centre dins d’una campanya que inclourà tot el material didàctic per a pdur a terme el procés. El consorci busca ara la total implicació del professorat dels centres, encarregats de comandar tota la tasca. A banda d’això, el comcorci durà a terme accions formatives i informatives, com xerrades o tallers, als centres implicats.