Home Esports Ciclistes i corredors omplin els carrers en el primer dia de la...

Ciclistes i corredors omplin els carrers en el primer dia de la desescalada

0
SHARE

Hui ha sigut el dia en què ha començat la desescalada i en el qual hem pogut eixir a córrer o caminar. Havien moltes ganes d’abandonar el menjador, la terrassa o el balcó per a eixir al carrer. Els carrers s’han omplit d’esportistes des de les sis del matí i ho han pogut fer fins a les 10.00. Alguns eren principiants i s’han calçat les esportives sols per a poder eixir de casa, uns altres ja tenien ganes de tornar. Ha sigut en alguns moments difícil mantindre les distàncies de seguretat, la majoria portava guants i màscares. Això si hi ha hagut molta gent que ha eixit en parelles i fins i tot no tenien clar el tema de les franges horàries.
La policia després de l’experiència de la setmana passada ha recorregut diferents zones recomanant que guardaren la distància de seguretat.
Cal recordar que les restriccions s’han de continuar respectant i cal no oblidar-les.
L’esport i passejos per a persones adultes entre 14 i 70 anys es limitara a aquests torns de 60:00 a 10.00 del matí i de 20.00 a 23.00 de la nit.
Però,com poden ser estes eixides? Els passejos amb una persona que convisquem a un quilòmetre de distància i una vegada al dia, no marquen el limite de temps. L’esport s’ha de practicar de manera individual i la distància es limita a dins del municipi.
Els majors de 60 anys i dependents, poden eixir a passejar en dues franges, de 10.00 a 12.00 del matí i de 19.00 a 20.00 de la vesprada. Poden fer-ho acompanyat d’un cuidador o d’una persona amb la qual convisquen i també una vegada al dia i a un quilòmetre de distància, els xiquets ja no poden eixir a qualsevol hora, la seua eixida es limita entre les 12.00 i les 19.00, una hora un quilòmetre i un adult com a màxim. A aquesta franja s’han d’acollir els municipis de més de 5.000 habitants els que estiguen per davall, no hauran de sotmetre-s a un horari concret.
També estan permesos els desplaçaments per a cuidar horts no professionals dins del mateix territori municipal o adjacents.