Home Alcoi Cinc poblacions de la muntanya aposten per convertir-se en platós cinematogràfics com...

Cinc poblacions de la muntanya aposten per convertir-se en platós cinematogràfics com a reclam turístic i econòmic

0
SHARE

La recerca d’activitats que reforcen l’economia és una comú a les localitats alacantines, més encara després de la crisi econòmica del 2008. Fou llavors quan es va començar a parlar amb força d’iniciatives turístiques més enllà del sol i la platja, situant també a les poblacions de l’interior provincial com a destinacions dels visitants. A banda dels seus atractius patrimonials, naturals, culturals o gastronòmics, les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla també busquen més nínxols dins del mercat turístic.

Entre elles destaca la possibilitat de convertir-se en platós cinematogràfics, una línia d’actuació que atrau a moltes persones a visitar els indrets en els que s’han gravat pel·lícules, sèries o documentals, entre altres. Una opció a la que aspiren fins a 5 poblacions de l’interior alacantí. És el cas d’Alcoi, Ibi, Castalla, Onil o Banyeres, endinsades en la coneguda com a Film Comission provincial que gestiona la Diputació d’Alacant a través del patronat de turisme Costa Blanca. Els paisatges i localitzacions que ofereixen poden fer-les susceptibles d’albergar rodatges, i el posterior turisme cinematogràfic.

La pertinença d’aquestes poblacions a la Film Comission provincial també les permet participar de jornades formatives com les que es duen a terme des d’aquest mateix 28 d’abril. Es realitzen de forma telemàtica i traslladen a les localitats conceptes que les apropen a convetir-se en platós de cinema. De la mà de productors i tècnics, els representants municipals assoleixen paràmetres que poden dinamitzar el seu turisme, un dels sectors més afectats per la pandèmia de la Covid19.

Costa Blanca canalitza part de les propostes de gravació a les Film Office de cada localitat. La crisi sanitària del coronavirus ha fet que la seguretat sanitària siga un dels punts importants de l’oferta de les diferents poblacions com a escenaris de gravació.