Home Alcoi L’educació guanya a la sanció: Alcoi canvia el model per a millorar...

L’educació guanya a la sanció: Alcoi canvia el model per a millorar el tracte a les mascotes i la salubritat urbana

560
0
SHARE

A dia de hui, la ciutat d’Alcoi -la més gran de quantes composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla- compta amb més de 6.000 mascotes censades, la immensa majoria de les quals són gossos. La legislació vigent obliga a totes elles estiguen registrades amb un xip que permet localitzar als seus propietaris. Una mesura que respòn a la consideració dels drets dels animals, recentment aprovats.

No obstant, la proliferació de mascotes i la manca de civisme dels amos ha provocat des de fa anys que la ciutat dels ponts registre problemes de salubritat degut a les restes fecals dels animals que no són recollides pels propietaris. Un fet que va motivar que l’Ajuntament es plantejara la creació d’un cens d’ADN caní per a localitzar als que incompleixen l’Ordenança d’Higiene Urbana d’Alcoi. Mesura criticada pels animalistes i que ha sigut substituïda per cursos gratuïts que ensenyen als propietaris com educar a les seues mascotes a tindre un millor comportament que millore al mateix temps la higiene urbana.

Una empresa especialitzada serà l’encarregada de dur a terme fins a 4 cursos diferents, oberts a tota la ciutadania: dos presencials i dos per via telemàtica. Millorar el comportament de les mascotes, ensenyar-les a fer les seues necessitats en llocs adequats o mostrar-los com es poden autocontrolar-se són algunes de les temàtiques. Una línia d’actuació que substitueix sancions per educació, i per a participar en la qual els animals hauran de complir una sèrie de requisits. Entre ells, estar censats, lliures de malalties, ser majors de 5 mesos i -en cas d’exemplars perillosos- usar boç i cadena.

Els cursos presencials -que es duran a terme al camp 3 del Poliesportiu Francisco Laporta- tenen una capacitat per a 30 persones. Les inscripcions estaran obertes entre el 3 i el 6 de maig al Departament de Sanitat alcoià.