Home Alcoi Cinema mut: la darrera incorporació a la Setmana Modernista d’Alcoi

Cinema mut: la darrera incorporació a la Setmana Modernista d’Alcoi

1575
0
SHARE

La II Setmana Modernista d’Alcoi, que comença el proper dilluns 17 i mantindrà a la ciudad ocupada durant tota la setmana, no para d’afegir atractius a la ja extensa oferta programada per a eixes jornades. Falten pocs indrets per a sumar al catàleg d’iniciatives i activitats que conformen l’esdeveniment, però així i tot aquest dimarts s’ha conegut una nova. Es tracta del cinema en la seua modalitat muda, la que es projectava a les sales dos de la ciutat durant el primer terç del passat segle XX.

Dos són les pel·lícules que es projectaran al Centre Cultural mario Silvestra de la ciutat dels ponts. D’una banda, el film ‘Metropolis’ de l’arxiconegut Frit Lang, considerada un dels referents del sèptim art, fins i tot sent muda. La segon de les pel·lícules va suposar tota una revolució en la segon dècada del segle XX degut a la presència de l’erotisme i la presa de consciència del paper de la dona com a subjecte actiu i no passiu. Tot apareix recollit en la cinta del director Clarence Brown ‘El demonio de la carne’, on apareix una jove Greta Garbo, amb tant sols 21 anys.

Aquestes dos projeccions es van dur a terme a Alcoi allà per l’any 1928, un any després de la seua estrena, coincidint amb l’època de major esplendor de la ciutat en torn al modernisme. Època que recrea per segon any consecutiu la Setmana Modernista d’Alcoi en una edició que pretén ser la de la seua consolidació com a esdeveniment de ressò a la ciutat, especialment en l’àmbit turístic.

Les projeccions han sigut suggerides pel Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, CAEHA, i localitzades per la Universitat d’Alacant, dos dels ens que col·laboren en aquesta nova edició de la Setmana Modernista. Les projeccions tindran lloc les jornades del 19 i el 20 a les 21.30 hores i amb entrada gratuïta però sota reserva.