Home Onil L’oposició colivenca plantejarà depurar responsabilitats per les sentències judicials

L’oposició colivenca plantejarà depurar responsabilitats per les sentències judicials

0
SHARE

Tres de les formacions que composen la comrporació municipal a Onil presentaran una proposta cara al proper plenari que es celebre a la localitat. El seu contingut exigeix que s’investigue la possible assumpció de responsabilitats per part dels mandataris municipals sota el govern dels quals es van dur a terme les actuacions que han desembocat en el pagament de més de 8 milions d’euros durant la present legislatura. Diners que han eixit de les butxaques dels veïns de la localitat i que han provocat importants perjuís per a Onil.

Per això, Compromís, EU i la regidora no adscrita Bea Martínez presentaran al proper plenari una moció per a ser debatuda i votada, amb la que aconseguir que els responsables d’aquelles decisions hagen de retre comptes per elles. Alguns dels casos daten de fa dècades, pel que es impensable pensar en conseqüències penals per als gestors de llavors. No obstant, les parts que presentaran la moció volen que aquests pagaments no queden impunes.

La suma total dels 8 milions d’euros que ha hagut de pagar l’Ajuntament d’Onil respòn a indemnitzacions aprovades judicialment degut a les expropiacions per davall del preu de mercat que va executar el Consistori colivenc. Afecten a dos localitzacions del seu terme, com són el conegut com a solar dels Salcedos i el polígon APD-8. Els pagaments executats per l’Ajuntament al llarg dels passats 3 anys recullen tant el preu del sòl reclamat pels denunciants com els interessos de demora pels anys transcorreguts.

Pel moment, no està clar si la moció prosperarà, ja que necessita dels vots de més regidors a més de les 3 formacions implicades. Pel moment, el PSPV de l’Alcaldessa Humi Guill no descarta, al menys, estudiar la possibilitat de reclamar la depuració de responsabilitats a tenor del dany causat a l’Ajuntamient que comanda.

tvA seguirà el plenari per a matenir-los informats.