Home Alcoià Climent anuncia un conveni amb Ateval per acollir una conveció europea a...

Climent anuncia un conveni amb Ateval per acollir una conveció europea a Ontinyent

1405
0
SHARE

El conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat un conveni amb ATEVAL per impulsar “la convenció anual de la Patronal Tèxtil Europea EURATEX, un esdeveniment d’àmbit internacional que convertirà la Comunitat Valenciana, i en concret Ontinyent , a la capital europea del tèxtil, el proper 24 d’octubre “.

Rafa Climent ha explicat que la conselleria aportarà un total de 15.000 euros per col·laborar en l’organització d’aquesta convenció, a la qual assistiran representants d’alt nivell del Parlament Europeu, la Comissió Europea, a més del Govern d’Espanya i de la Generalitat, i que “se centrarà en la cooperació industrial entre regions per al foment de projectes innovadors i en la importància de l’economia circular i la producció sostenible com apostes fermes de la Indústria Tèxtil Europea”.

El conseller ha realitzat aquest anunci durant l’acte d’inauguració de la fira Home Tèxtils Premium, que aquest matí obre les portes a la Caixa Màgica de Madrid i en la qual participen un total de 57 empreses de la Comunitat Valenciana.

Rafa Climent ha destacat que “el 68 per cent de les firmes són valencianes i de les 84 empreses expositores de la Fira, més del 50 per cent són de la Vall d’Albaida, de l’Alcoià i del Comtat, i que el món de tèxtil valencià està funcionant molt bé perquè hi ha marca, diferenciació del producte i qualitat.

“Anem creixent en exportacions en el món del tèxtil i tèxtil llar. Hem passat del 12 al 17 d’uns 200 milions a quasi 300 milions, en el primer semestre d’aquest any i també hem seguit creixent, situant-nos ja a nivells anteriors a la crisi. També hem de posar en valor la creació d’ocupació, en els últims anys en més d’un 10 per cent, el que suposa més de 2.000 persones més treballant, i més 20.000 persones ocupades en el sector ”

El conseller ha remarcat el suport d’aquest Consell a la Indústria, recordant l’anunci del Pacte per la Indústria realitzat en el Debat de Política General d’ahir.

El conseller ha explicat que l’objectiu és un Pacte per la Indústria que acabe en llei. “Hem hagut de treballar durant aquests tres anys a posar en valor un sector que estava molt devaluat. El 2015 el sector industrial representava el 14 per cent del PIB valencià, i ara estem a prop del 20 per cent. La indústria és el sector que permetrà guanyar en cohesió social, i el que volem és que no depenga de vaivens polítics, sinó que hi haja un pacte, aprovat per les Corts Valencianes, prèviament consensuat amb tot el sector industrial, per cohesionar el sector, per aportar estabilitat en l’ocupació. Per això, intentarem tindre un primer esborrany abans de finalitzar l’actual legislatura”.

Climent ha destacat el suport de la conselleria d’Economia a una fira que s’està consolidant i s’ha convertit en una cita rellevant per al sector. “Hem d’aprofitar al màxim aquest certamen per promocionar la nostra oferta de tèxtil llar de gran qualitat i disseny i aconseguir així avançar en l’obertura de nous mercats per a les nostres empreses”.

“Per això, des IVACE Internacional i en col·laboració amb ATEVAL, hem organitzat una missió inversa integrada per 22 prestigiosos compradors de 16 països perquè coneguen de primera mà i a través de reunions individuals l’oferta de la Comunitat Valenciana”, ha explicat.

Concretament, els compradors procedeixen de la República Dominicana, Regne Unit, Portugal, Polònia, Malta, Itàlia, Illa Maurici, Grècia, Estònia, Eslovènia, Colòmbia, Xipre, Bulgària, Azerbaidjan, Àustria i Argentina.

Rafa Climent ha explicat que en la present edició “hem augmentat significativament el nombre d’importadors convidats ja que la xifra quasi triplica la de l’any passat, en passar de 8 convidats a 22 en l’actualitat”.

El perfil d’aquests compradors és el de distribuïdors, fabricants de mobles entapissats o encarregats de compres de grans empreses, així com de prescriptors (arquitectes, decoradors i interioristes).

A més d’aquesta acció, des de la Conselleria d’Economia – a través de la direcció general d’Internacionalització – es dóna suport al sector amb les ajudes a la participació en certàmens de caràcter internacional, com el Home Tèxtils Premium. En la convocatòria de 2018 es va a donar suport a les 40 empreses que han sol·licitat ajudes per a participar en la mateixa.

Aquesta ordre d’ajudes dóna suport les despeses relatives a la contractació de l’espai en certàmens i esdeveniments internacionals per a aquelles empreses que participen tant de forma individual com de forma agrupada.

Cal destacar que els productes tèxtils i de la confecció de la Comunitat Valenciana han arribat a unes exportacions per valor de 480 milions d’euros en el primer semestre de l’any, el que correspon a prop del 3% del total exportat per la Comunitat Valenciana.

Aquest valor d’exportacions representa un increment del 2,8% en comparació amb el primer semestre de 2017.

La Comunitat Valencinna és la segona CCAA espanyola més exportadora de productes tèxtils per a la llar, amb un 22% de les exportacions totals d’Espanya d’aquests productes.

Les missions inverses són un instrument de promoció exterior que permet a les empreses valencianes presentar la seua oferta de producte a importadors i distribuïdors de tot el món amb un gran estalvi de costos.

Són accions molt demandades per les empreses valencianes per la gran oportunitat de vendes que representen, així com per als importadors, que destaquen la professionalitat d’aquest tipus d’accions gràcies a les quals concentren en dues o tres jornades de treball un gran nombre de reunions i contactes comercials.

En aquesta ocasió, IVACE Internacional i ATEVAL han sigut els encarregats de la selecció dels compradors. Al seu torn, ATEVAL ha elaborat una agenda personalitzada de contactes per a cada un dels compradors atenent als seus interessos de compra.