Home Cocentaina Cocentaina accelera per a aconseguir unes Festes d’Interès Turístic Autonòmic per a...

Cocentaina accelera per a aconseguir unes Festes d’Interès Turístic Autonòmic per a arribar al Nacional

0
SHARE
Un instant dels darrers Moros i Cristians de Cocentaina.

Aquesta iniciativa passa al plenari municipal com a despatx extraordinari aquest dijous 21 de setembre i, si s’aprova, serà traslladat a la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana, que s’espera que done llum verda a la declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic.

L’anterior corporació municipal va iniciar els tràmits per tal de declarar els Moros i Cristians de Cocentaina com a Festes d’Interés Turístic Nacional. No obstant això, els va ser denegada perquè no es complien els requisits necessaris i perquè es necessitava prèviament la declaració de Festes d’Interés Turístic Autonòmic.

En busca de l’Interès Turístic Autonòmic

L’actual corporació municipal ha decidit reprendre les gestions i el dijous 21 de setembre, en plenari ordinari, aquesta iniciativa serà votada com a despatx extraordinari. Si s’aprova, la sol·licitud passarà a la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana, qui haurà d’aprovar la declaració dels Moros i Cristians de Cocentaina com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic.

Segons Javi Sansalvador, Regidor de Festes, “el nou equip de govern està compromés amb les nostres festes i volem donar-li el valor que mereixen. Assolir aquesta declaració suposaria el reconeixement d’anys i anys de treball i esforç per part de tot el món fester, així com un impuls als Moros i Cristians de Cocentaina, una festivitat que, per altra banda, ja gaudeix d’un gran prestigi a tot el País Valencià. Esperem, si tot va bé, començar el 2024 amb aquesta declaració aprovada, ja que complim amb tots els requisits sol·licitats. A més a més, una vegada tinguem la declaració d’Interés Turístic Autonòmic, estudiarem quines vies possibiliten aconseguir la fita de ser declarades d’Interés Turístic Nacional”.