Home Cocentaina Cocentaina acomiada unes multitudinàries festes de Moros i Cristians

Cocentaina acomiada unes multitudinàries festes de Moros i Cristians

0
SHARE

Les festivitats han transcorregut durant quatre jornades intenses en què els veïns i les veïnes del municipi han rendit homenatge a qui és el seu patró des del 7 de maig de 1600, Sant Hipòlit Màrtir. Els festejos del 2019 han destacat per una gran participació de festers i de festeres en la totalitat dels actes així com per un multitudinari seguiment per part del públic tot i la forta calor que s’ha registrat a la Vila Comtal durant aquest cap de setmana.

Pel que fa a la representació total dels participants als actes de la Festa es resumeix amb un total de més de 3.000 persones. En quant a l’Alardo, els dispars també es van desenvolupar sense complicacions i amb una nodrida participació per part de les Filaes.

Tant l’alcaldessa, Mireia Estepa, com el regidor de festes, Octavio Cerdà, feliciten els quatre càrrecs festers així com a totes les Filaes per l’esforç realitzat al mateix temps que indiquen que els dies de Festes han transcorregut amb absoluta normalitat. Finalment apunten que han funcionat molt bé els dispositius de neteja o seguretat de la mateixa manera que han tingut una bona acollida per part del públic les novetats introduïdes en l’oferta d’oci nocturn de Festes.

Finalment les Festes conclouran oficialment hui amb la Missa Major en honor a Sant Hipòlit Màrtir que tindrà lloc a l’església de Santa Maria en ser el 13 d’agost la festivitat litúrgica del patró de Cocentaina.