Home Cocentaina Cocentaina aprova demanar a Educació les competències per als treballs de millora...

Cocentaina aprova demanar a Educació les competències per als treballs de millora de l’IES Pare Arques

145
0
SHARE
Mireia Estepa reunida amb responsables de la Conselleria d'Educació.

El ple municipal de l’Ajuntament de Cocentaina ha aprovat per unanimitat la sol·licitud de delegació de competències del Pla Edificant de l’IES Pare Arques. Una vegada Conselleria d’Educació done el seu vist i plau a aquesta sol·licitud, lel Consistori podrà iniciar tot el procés per licitar les millores al centre, que ja porten temps de retard.

Mireia Estepa, Alcaldessa i Regidora d’Educació, ha presentat la proposta al ple per ser votada la delegació de les obres a fer a l’institut públic per valor de 1.514.149,12 euros. Unes intervencions que són competència de la Conselleria d’Educació, però que a través del Pla Edificant, poden ser desenvolupades pels ajuntaments, encara que el seu cost econòmic el continua assolint el govern autonòmic.

La proposta votada estava prèviament debatuda amb la comunitat educativa, un treball que va durar mesos i que va donar com a resultat la detecció de les necessitats que té l’institut i la redacció de la memòria valorada amb totes les sol·licituds que es van traslladar.

Segons Mireia Estepa, “són els i les protagonistes del centre educatiu qui han de decidir quin tipus d’intervenció necessiten. Nosaltres estem per donar suport i fer la complicada tasca administrativa, però no qüestionem les seues consideracions. Les escoles les han de dissenyar qui les viuen i ha de ser el seu procés participatiu”.

Mateix equip que en la unificació del Bosco

L’equip tècnic encarregat de fer-ho ha estat el mateix que va portar a terme la unificació del Bosco al Pla Edificant, “persones molt professionals i altament sensibles amb les necessitats que se’ls traslladen”, ha apuntat la primera edil.

Les intervencions a l’institut consistiran en la reparació estructural, de cobertes, zones humides i fontaneria; l’eficiència energètica i acústica, l’accessibilitat i evacuació dels diferents edificis, la reforma de les zones exteriors i patis o l’adequació de la casa de consergeria.

“Amb aquest últim Edificant tramitat, deixarem el camí totalment preparat per què en 2023 es licite el projecte i puguen iniciar-se les obres. Un dels nostres objectius més importants com a govern s’ha complit: hem fet millores en tots els centres d’educació pública del nostre poble i hem aconseguit els fons d’Edificant per fer les obres que ells han demanat. Unes obres històriques a Cocentaina”, ha conclòs Estepa.