Home Castalla Completa programació a Castalla aquest proper cap de setmana per a celebrar...

Completa programació a Castalla aquest proper cap de setmana per a celebrar el Mig Any de Vaca

402
0
SHARE
Imatge de la presentació del Mig Any de Vaca a Castalla.

El món taurí torna a ser protagonista a la ciutat de Castalla. La localitat celebra el Mig Any de Vaca amb un cap de setmana replet d’activitats. L’Ajuntament de la capital de la Foia ha presentat una completa programació per als dies 10, 11 i 12 de febrer, en col·laboració amb la Ramaderia La Paloma. D’aquesta manera, Castalla festeja que només falten sis mesos per a les seues esperades Festes de Vaca en honor a Sant Roc.

L’Alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha declarat que “el Mig Any de Vaca és l’avantsala de les nostres festes taurines y ho celebrem mitjançant un cap de setmana replet de festejos per al gaudi de tots els públics”. Així, ha explicat el primer edil, “durant un cap de setmana s’apropen a la nostra ciutat nombroses persones aficionades a les soltes de vaques amb l’objectiu de gaudir de la seua afició i fer-ho al costat de la resta de castelluts i castelludes”.

Exposició de fotos i solta de vaquetes

En concret, la programació d’activitats municipals es distribueix de la següent manera: el divendres 10 de febrer arranquen els actes, amb la inauguració oficial de l’exposicio de fotos del concurs de vaca 2022 a partir de les 20.00h a la Casa de Cultura. Posteriorment, es realitzarà l’entrega de premis a les millors instantànies de la celebració. Per la nit, a partir de les 00.00h i fins a les 2.00 de la matinada, tindrà lloc la primera soltada de vaquilles des de la placeta El Carreter, epicentre de totes les activitats.

La solta de vaquetes es repetirà el dissabte 11 de febrer a les 18.00h, també amb una durada de dues hores, i per la nit, entre les 00.00 i les 2.00h del diumenge 12 de febrer. L’última solta de vaquetes es farà el mateix diumenge a les 18.00h. En total, quatre soltes de vaquilles perquè totes les persones aficionades al món taurí puguen gaudir d’aquestes carreres davant dels animals pels carrers de la ciutat.

Actes per als més menuts

Per altra banda, el matí del dissabte està destinat als més xicotets amb la programació d’actes infantils. A partir de les 10.00h podran gaudir dels inflables a l’explanada de la Casa de Cultura fins a migdia. A les 12.00h serà el torn del tancament infantil i el concurs de carretons. El recorregut serà des de torils fins a la Casa de Cultura.

L’Alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha aprofitat per a convidar als aficionats de les poblacions veïnes al Mig Any de Vaca, “per a viure amb nosaltres una de les festes més volgudes de la nostra ciutat, que destaca pel seu esperit acollidor i inclusiu, que agrada a totes les persones que ens visiten”.