Inici Cocentaina Cocentaina centra en l’agricultura sostenible i el canvi climàtic les IV Jornades...

Cocentaina centra en l’agricultura sostenible i el canvi climàtic les IV Jornades cap a la Sostenibilitat

441
0
COMPARTIR

Aquesta setmana, la vila de Cocentaina ha estranat la que es ja la quarta edició de les Jornades cap a la Sostenibilitat. Una iniciativa que segueix els dictats de l’Agenda 21 local i compleix amb el compromís marcar per a enguany de dur a terme 12 gestos a nivell local que ajuden en la lluita contra el canvi climàtic. La inauguració ha tingut lloc aquest passat dimarts amb dos xerrades i la presència de la Directora General de Política Agrària Comuna de la Generalitat.

Aquestes jornades tenen com a objectiu posar en valor l’agricultura sostenible, l’economia basada en productes naturals i la lluita contra el cada vegada més palpable canvi climàtic. Per aixó, les jornades, que han continuat aquest dimecres amb una taula redona i un tast de productes provinents dels horts urbans contestans -una de les formes d’agricultura sostenible a nivell local-. Per al proper diumenge està prevista la commemoració del Dia Mundial Sense Cotxe.

Les Jornades cap a la Sostenibilitat continuen la propera setmana amb jornades divulgatives, conferències, la neteja del Serpis, passejos en bici i la difusió del Pla Local Contra Incendis, a banda de les jornades centrades en els parcs naturals del primer cap de setmana d’octubre. Tot en el marc de la petició de l’ONU per a que tots els països es comprometen a reduïr els seus índex de contaminació, ja que el canvi climàtic avança més de pressa que les mesures per a pal·liar-lo.