Home Cocentaina Cocentaina crea el Consell del Nucli Antic per a recuperar-lo però reclama...

Cocentaina crea el Consell del Nucli Antic per a recuperar-lo però reclama ajudes i implicació de la iniciativa privada

263
0
SHARE

Bona part dels cascs antics de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es troben en un estat avançat de degradació. Solen ser les localitzacions més antigues de cada població i tenen molts dels edificis que els composen abandonats des de fa dècades. El caldo de cultiu perfecte per a enderrocs i destrosses.

A Cocentaina ja fa anys que existeix un col·lectiu que ve denunciant l’estat en el que es troba el seu Centre Històric. Ara, l’Ajuntament de la vila comtal ha cridat a veïns, Centre d’Estudis Contestans, comerciants i plataformes ciutadanes a participar del Consell Consultiu del Nucli Antic contestà. Aquest pretén ser una plataforma de participació amb la que detectar les principals mancances de la zona i les seues necessitats. Tot i que tindrà caràcter consultiu, l’equip de Govern vol orientar les seues accions en la direcció que marquen els integrants de nou òrgan.

Necessitat de fons

L’Ajuntament de Cocentaina no disposa de fons suficients per a rehabilitar el gros del Centre Històric, pel que ha demanat ajuda a altres administracions. L’objectiu és rehabilitar immobles per a dotar-los d’ús com a habitatges públics. Tot i que no existeix una fórmula màgica, el Consistori contestà vol fer partícip a la iniciativa privada de les futures accions per a recuperar el barri, encara que assoleixen que serà una tasca a llarg termini.

La creació de més locals comercials al Casc Antic de Cocentaina és altre dels objectius de la rehabilitació que vol posar en marca l’Ajuntament de la vila comtal.