Home Alcoi La Policia Nacional arresta a l’autor d’un robatori amb força a Alcoi...

La Policia Nacional arresta a l’autor d’un robatori amb força a Alcoi mitjançant la tècnica del ‘mataleó’

325
0
SHARE
Comissaria de la Policia Nacional al carrer Perú d'Alcoi.

Agents de la Policia Nacional han detingut a la ciutat d’Alcoi un home com a presumpte autor d’un robatori amb violència. El detingut va utilitzar la tècnica coneguda com a ‘mataleó’ per deixar inconscient la víctima i sostreure-li diners i joies.

La Sala Operativa CIMACC-091 de la Policia Nacional va rebre l’avís sobre un robatori amb violència on la víctima, una dona de 59 anys, havia estat atacada per un individu que li havia sostret diners i joies utilitzant la tècnica del mataleó arribant a perdre el coneixement.

Immediatament una patrulla de Seguretat Ciutadana la Policia Nacional es va personar a l’establiment on havien succeït els fets i després d’entrevistar-se amb la víctima i propietària del local aquesta va relatar als agents que un home va accedir a l’establiment i després de sol·licitar-li un article s’hi va abalançar i va començar a escanyar-la, arribant a perdre el coneixement i tornant a recuperar-ho minuts després, adonant-se que es trobava a l’interior del bany i que li havia sostret un anell i una polsera d’or que portava, així com el seu moneder, el telèfon mòbil i diners de la caixa registradora.

Pistes a les càmeres de seguretat

Després del que va passar, es va iniciar una investigació per part dels agents del Grup de Policia Judicial de la Comissaria d’Alcoi, que van focalitzar les primeres gestions en la localització de possibles càmeres de seguretat dels establiments propers que poguessin haver recollit la fugida de l’autor.

Una vegada analitzades totes les indagacions i basant-se en la descripció física aportada per la víctima, els agents van aconseguir seleccionar de les bases de dades policials una sèrie d’individus, delinqüents habituals, que una vegada mostrats a la víctima, aquesta va reconèixer sense cap gènere de dubtes a un d’ells com l’home que va anar al seu local i després de sol·licitar-li un article la va agafar fortament del coll perdent la consciència i no recordant res més del que havia passat.

Segons les seves manifestacions, el presumpte autor va acudir dies abans a aquest establiment juntament amb una dona a demanar informació sobre unes pintures, de manera que els agents van deduir que aquesta primera vegada, les dues persones van anar a l’establiment per fer una inspecció prèvia del lloc per planificar el robatori, o bé en aquell moment anaven a cometre’l però en entrar un client van decidir marxar del lloc i posposar el robatori.

Identificat per la víctima

El presumpte autor identificat per la víctima i que alhora coincidia plenament amb les característiques físiques aportades va ser localitzat i detingut per un presumpte delicte de robatori amb violència. Per la seau banda, la víctima, a causa de l’extrema violència emprada pel detingut, va haver de ser assistida facultativament i ingressada a l’hospital a causa d’una insuficiència cardíaca aguda derivada per l’agressió patida.

El detingut, de nacionalitat espanyola, de 37 anys, amb multitud d’antecedents per fets similars tant per Policia Nacional com per Guàrdia Civil, va ser posat a disposició del Jutjat d’Instrucció de guàrdia de la localitat d’Alcoi, i se’n va decretar l’ingrés a la presó.

La tècnica del ‘mataleó’

La tècnica d’art marcial anomenada ‘Mataleón’ emprada pel detingut per a la perpetració del robatori consisteix a bloquejar la persona per l’esquena i pel coll fins que aquesta perdi la consciència en produir a l’artèria caròtida, mitjançant la pressió exercida, una disminució del flux sanguini al cervell, reduint així el subministrament d’oxigen.

Aquesta tècnica és summament perillosa, ja que la manca de reg sanguini perllongada al cervell, juntament amb l’ansietat de la víctima per la situació, pot arribar a causar greus lesions i fins i tot la mort a la víctima.