Home Cocentaina Cocentaina envia lliteres per a millorar la situació dels desplaçats per la...

Cocentaina envia lliteres per a millorar la situació dels desplaçats per la DANA a San Fulgencio

1394
0
SHARE

Les precipitacions caigudes fa poc més de setmana i mitja, i que van deixar importants registres de pluja a la pràctica totalitat del País Valencià van caure be, a excepció de punts concrets, a l’interior de la província d’Alacant. Però no totes les comarques alacantines han tingut tanta sort amb aquest episodi, i de fet encara a dia de hui els cossos d’emergència treballen per a tornar la normalitat a la comarca de la Vega Baixa.

Allí són moltes les persones que porten tot aquest lapse de temps sense poder tornar a les seues cases, moltes de les quals han quedat quasi destruïdes. Una situació que es dona a la població de San Fulgencio, on desenes de persones han estat dormint en matalassos a ras de terra durant dies a poliesportius i centres educatius de la localitat. Ara que es reprenen les classes, aquestes persones han de ser traslladades a altres locals.

Per a fer més fàcil la seua adaptació l’Ajuntament de Cocentaina ha fletat un camió ple de lliteres amb les que fer més cómoda l’estància d’aquestes persones, moltes de les quals tardaran en tornar a les seues llars. Ha sigut la pròpia Alcaldessa contestana, Mireia Estepa, qui ha contactat amb els regidors de la localitat del Baix Segura per a interessar-se per les seues necessitats.

Les lliteres que el Consistori de la capital del Comtat tenia al seu abast estan des del passat dissabte a San Fulgencio, on restaran, previsiblement, mentre es tracta de recuperar una relativa normalitat. Moltes poblacions d’aquesta zona encara estan col·lapsades per l’aigua que s’acumula en els termes sense pràcticament accidents geogràfics d’aquesta comarca.