Home Cocentaina Cocentaina espera contractar 6 nous agents de Policia Local després de les...

Cocentaina espera contractar 6 nous agents de Policia Local després de les dos darreres jubilacions

0
SHARE

A finals del 2018, el govern central aprovava una llei que obria la porta a que els agents de Policia Local pogueren jubilar-se anticipadament. Amb aquesta mesura es pretenia rejovenir els cossos de seguretat locals, al temps que s’optimitzaven les condicions físiques dels agents. A major edat, menors és la quantitat i la dificultat física de les tasques que poden dur a terme.

En el cas de Cocentaina, dos dels agents més veterans del cos de seguretat local s’han acollit a aquesta mesura. Són Salvador Vicent i José Vicente Tormo, dos dels agents més veterans del cos i amb més de 30 anys d’experiència a la capital del Comtat. Tots dos estan ja fora del cos després d’haver rebut l’agraïment per part de l’Ajuntament contestà, però ara l’administració comtal necessita complementar la Policia Local.

Ja en 2019 s’ha desenvolupat a Cocentaina fins a 7 proves per a que els agents interessats accedisquen a una plaça en la Policia Local. Únicament resten les proves de valoració de mèrits i de coneixement del valencià per a tancar el procés. L’objectiu és que 6 nous agents passen a formar part del cos de seguretat contestà. Una d’elles serà, per llei, dona, dins d’un procés de contractació que permetrà l’accés a 3 agents mitjançant el torn de mobilitat i d’altres 3 pel torn lliure.